1 AYDA 153 BİN ÇOCUK EĞİTİME DEVAM EDEMEDİ

1 AYDA 153 BİN ÇOCUK EĞİTİME DEVAM EDEMEDİ
Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der), yüz yüze eğitimde geride kalan dört haftalık sürece ilişkin İstanbul Kartal’daki Yavuz Selim Ortaokulu önünde açıklama yaptı. Her geçen gün salgın yayılımının ve karantinaya alınan sınıf...

Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der), yüz yüze eğitimde geride kalan dört haftalık sürece ilişkin İstanbul Kartal’daki Yavuz Selim Ortaokulu önünde açıklama yaptı. Her geçen gün salgın yayılımının ve karantinaya alınan sınıf sayısının arttığını belirten Veli- Der yetkilileri, sınıf mevcutlarında seyreltilme yapılmadığını, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaşanan süreci sadece izlediğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda, Türkiye genelinde yaklaşık 5 bin 900 sınıfta vaka nedeniyle yüz yüze eğitime ara verildiğini hatırlatan Veli-Der yetkilileri, MEB’in derslik başına düşen öğrenci sayısı verileri üzerinden en az 153 bin 400 öğrencinin okulların açılışının ilk dört haftasında yüz yüze eğitime devam edemediğini belirtti. Veli-Der, açıklamada şunları kaydetti:

“Alınmayan önlemler nedeniyle çocuklarımızın eğitim hakkı, sağlığı, biz velilerin, öğretmenlerin sağlığı risk altında. Karantinaya alınan sınıflardaki öğrenciler yeniden uzaktan eğitime geçiyor. Öğrencilerin sınavları ve ölçme-değerlendirmeleri ile ilgili yeni bir planlamaya ihtiyaç var. Ama bakanlık her konuda olduğu gibi bu konuda da sorun yokmuş gibi davranıyor. Bu konuda acilen bir planlama yapılması zorunluluktur.”

“SINIFLARIN ACİL SEYRELTİLMESİ SAĞLANMALI”

Okullarda yeterli temizlik görevlisinin, hijyen ve havalandırma sisteminin olmadığını ve yeterli öğretmen atamasının yapılmadığını hatırlatan Veli-Der, fiziki mesafenin sağlanmasına yönelik herhangi bir adımın ısrarla atılmadığını belirterek okullar için atılması gereken adımlara dair şunları kaydetti:

- Sınıfların acil seyreltilmesi sağlanmalıdır.

- Okullarda hızlı uygulanabilecek PCR testleri bulunmalıdır.

-Acilen ek derslik sağlanmalı, ataması yapılan 15 bin öğretmen bir an önce göreve başlatılmalı, yeterli öğretmen ataması yapılmalıdır.

-Okullarda yeterli yardımcı personel görevlendirilmelidir.

-Ders süreleri azaltılmalıdır.

-Tüm öğrenciler için ücretsiz yemek ve ücretsiz su sağlanmalıdır.

-Okul başarı puanı uygulaması bu sene olmamalıdır.

-Karantinaya alınan öğrencilerin ölçme-değerlendirmelerinde düzenleme yapılmalıdır.

-Salgın yönetimi ile ilgili okullarda velilerin de bulunduğu koordinasyon kurulları oluşturulmalıdır.

-Karantinaya alınan öğrencilerden uzaktan eğitime erişimi olmayanlara ücretsiz cihaz ve internet desteği sağlanmalıdır.