1. LİG NEFES NEFESE

1. LİG NEFES NEFESE
Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle 3 ay ara verildikten sonra 29. hafta müsabakalarıyla tekrar başlayan TFF 1. Lig'de son 5 hafta büyük mücadeleye sahne olacak.Normal sezon sonunda ilk 2 takımın doğrudan Süper Lig'e yükseleceği...

Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle 3 ay ara verildikten sonra 29. hafta müsabakalarıyla tekrar başlayan TFF 1. Lig'de son 5 hafta büyük mücadeleye sahne olacak.
Normal sezon sonunda ilk 2 takımın doğrudan Süper Lig'e yükseleceği ligde, 3, 4, 5 ve 6. sıradaki takımların yer alacağı play-off etabı sonası 1 ekip daha üst lige çıkacak. Son 3 sırada yer alacak ekipler ise TFF 2. Lig'e düşecek.
Heyecanın tekrar başladığı ligde bu hafta aldığı beraberliğe rağmen puanını 54'e çıkaran Hatayspor, en yakın takipçisi Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un 4, üçüncü sıradaki Adana Demirspor'un ise 6 puan önünde zirvede yer alıyor. Hatayspor, son 5 haftaya girilirken Süper Lig'e yükselme hedefine en yakın takım olarak dikkati çekiyor.
Adana Demirspor dışında 46'şar puana sahip Altay ile Bursaspor ve 45 puanlı Akhisarspor, son 5 haftaya play-off barajında girdi. 44 puanlı 7. sıradaki Fatih Karagümrük, 41 puanlı Cesar Grup Ümraniyespor ile bir maçı eksik aynı puana sahip Giresunspor da play-off için üstteki rakiplerinin hata yapmasını bekleyecek.