10 başlıkta bugün neler yaşandı?

10 başlıkta bugün neler yaşandı?
7 Eylül 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.Bakan Şimşek: Bundan sonra ücret düzenlemeleri hedef enflasyona göre yapılacakHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Orta Vadeli Program’a (OVP) ilişkin...

7 Eylül 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.

Bakan Şimşek: Bundan sonra ücret düzenlemeleri hedef enflasyona göre yapılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Orta Vadeli Program’a (OVP) ilişkin düzenlenen toplantıda konuştu. Şimşek, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklanan OVP programına “tam destek” verdiğini ifade etti. Şimşek, ücretli çalışanlara ilişkin de önemli açıklamalarda bulunarak “Bundan sonra ücret düzenlemeleri hedef enflasyona göre yapılacak. Ama çalışanlar, hiçbir şekilde enflasyona ezdirilmeyecek” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Emekliye kötü haber: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz zam için yıl sonunu işaret etti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz enflasyon farkının yansımasının memur emeklilerinin maaşlarında göreceğini, diğer emeklilerle ilgili dengeleyici bir çalışmayı dikkate alabileceklerini vurguladı. Yılmaz “Yıl sonuna kadar çalışmalarımızı sonuçlandırmayı öngörüyoruz” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Büyükhanlı Holding’in varisi Cem Büyükhanlı evinde ölü bulundu

Büyükhanlı Holding’in varisi, sosyetenin önde gelen isimlerinden Bennu Gerede’nin eski eşi Cem Büyükhanlı İstanbul Bebek’teki evinde ölü bulundu.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Saldırgan yine aynı; bıçaklanan sağlık çalışanının durumu kritik

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne bağlı Şahinbey Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji polikliniğinde görev yapan bir sağlık çalışanı bıçaklı saldırıya uğradı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Süleyman Soylu, Kılıçdaroğlu’na tazminat ödeyecek

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya açtıkları tazminat davasını kazandıklarını duyurdu.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

CHP’li Öztrak’tan Akşener’e yanıt: Yolları açık olsun, kendileri bilir

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ‘yerel seçim’ açıklamalarına “Yolları açık olsun, kendileri bilir” diye yanıt verdi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Çarşı Davası bir kez daha ertelendi

Gezi Parkı olaylarına ilişkin aralarında Beşiktaş taraftar grubu Çarşı üyelerinin de bulunduğu 35 sanığın yargılandığı dava, olay yeri görüntülerine ilişkin bilirkişi raporunun hazırlanmaması nedeniyle bir kez daha ertelendi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

İYİ Partili Dervişoğlu: İttifak içinde kalarak sorunların çözülebileceğine olan inancımızı yitirdik, herkesin yolu açık olsun

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, yerel seçimde ittifak tartışmalarıyla ilgili olarak, “Biz seçmenin iradesine ipotek koyacak değiliz, isteyen istediği belediye başkan adayına pek tabii ki oy verecektir. Hiç kimse İYİ Parti’ye yol haritası tanzim etmeye kalkmasın. İYİ Parti, herkesi birbirinin oyuncağı olduğu dönemde oyuncak olmayanlar tarafından kurulmuş ve siyasi yolculuğunu iyilerle ve cesurlarla başlatmış bir siyasi partidir. İttifak içinde kalarak sorunların çözülebileceğine olan inancımızı yitirdik, herkesin yolu açık olsun” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Kılıçdaroğlu’ndan “İstanbul” talimatı

İsmail Küçükkaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ilişkin paylaştığı kulis bilgisinde “İstanbul’da kavga dövüş olmadan şu kurultayı yapın. Mümkünse uzlaşarak bir il başkanı seçin, tek adayla gidilebilirse çok iyi olur” talimatı verdiğini söyledi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

9 yaşındaki çocuğu 3 yıldır istismar eden erkekten skandal savunma: “Suç olduğunu bilmiyordum”

Tokat’ta, babaannesi ve babasıyla yaşayan 9 yaşındaki çocuğa, 3 yıldır cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen 20 yaşındaki Onur K., tutuklandı. Onur K.’nin, ifadesinde, “Suç olduğunu bilmiyordum” dediği öğrenildi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız