‘10 bin dolar rüşveti’ne ortaklar

‘10 bin dolar rüşveti’ne ortaklar
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kişilik haklarını hedef alan haberlere yer verdiğini öne sürerek Cumhuriyet gazetesi aleyhine 1 milyon liralık manevi tazminat davası açtı. Soylu ayrıca Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu’nun...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kişilik haklarını hedef alan haberlere yer verdiğini öne sürerek Cumhuriyet gazetesi aleyhine 1 milyon liralık manevi tazminat davası açtı. Soylu ayrıca Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu’nun “Soylu Ailesi’nin Akmerkez’deki ‘sağlıklı’ işleri” başlığıyla gündeme getirdiği şirket bağlantılarıyla ilgili habere de erişim engeli getirtti.
Soylu’nun avukatı Uğur Kızılca, Cumhuriyet gazetesine tazminat davası başvurusunda şu iddialarda bulundu:
“52 gündür 254’ü doğrudan müvekkiline yönelik olmak üzere, toplam 313 haber ve köşe yazısı yayımlandı. Haberler tamamen kurgu ve gerçeğe aykırı. Haberlerin veriliş biçimleri dikkate alındığında haber verme hakkı kötüye kullanılmıştır.”
CUMHURİYET:
“GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR”
Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya, Soylu’nun açtığı dava hakkında, “Hiçbir korkumuz ve yılgınlığımız yok. Gerçekleri araştırmaya devam edeceğiz. Gazetecilik suç değildir” dedi.
HÂLÂ YANIT BEKLEYEN SORU
Suç örgütü lideri Sedat Peker 2 Mayıs’tan beri özellikle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında itiraflarla pek çok skandalı ifşa etti. Soylu, “Bir mafya pisliğinin hezeyanları” diyerek iddialar konusunda sessiz kaldı. Peker’in anlattığı pek çok olay ve bağlantının doğru olduğu da ortaya çıktı. Peker’i yalanlamaya çalışırken çıktığı iki TV kanalında da “10 bin dolar maaş alan siyasetçi var” iddiasında bulunan Soylu, bu konuda hâlâ bir açıklama yapmış değil. İçişleri Bakanı olarak Mafyadan rüşvet alan siyasetçiyle ilgili bir adli işlem de yapılmış değil. Bu iddia yanıt bekleyen pek çok sorunun başlarındaki yerini koruyor.
YASAK GELEN HABERLER
Soylu ve RD Global tarafından erişim engeli getirilen haberler de Peker’in gündeme taşıdığı konulardı:
1- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Süleyman Soylu arasında kavgaya neden olduğu iddia edilen Soylu’nun kuzeni Mehmet Soylu’nun hastanelere tıbbi malzeme sattığı, Soylu’nun kasası olduğu iddia edilen Cihan Ekşioğlu ile kuzen Soylu’nun şirket yöneticileriyle bağlantıları ve her iki ismin ofisinin de Akmermez’de olması iddiası.
2- “Kuzen Soylu’nun ‘becerikli’ öyküsü” başlıklı haberde de kuzen Soylu’nun icra kurulu üyesi olduğu RD Global’in sağlık sektöründeki faaliyetleri ve girdiği bakanlık ihaleleri.
3- “Süleyman Soylu ve Fahrettin Koca’yı karşı karşıya getiren ihalelerin detayları netleşti” başlıklı haberimizde ise CHP Milletvekili Murat Emir’in Soylu’nun kuzeninin hastanelere tıbbi malzeme sattığına dair ifadeleri yer alıyordu.