10 değil 6.5 milyon doz aşı geliyor

10 değil 6.5 milyon doz aşı geliyor
Yılan hikayesine dönen aşı miktarı ve takvimiyle ilgili son açıklama Sağlık Bakanı Koca’dan geldi. Koca dün sabah saatlerinde yaptığı cçıklamadı, "İnaktif aşıların 10 milyon doz olan 2. sevkiyatının ilk bölümü (6.5...

Yılan hikayesine dönen aşı miktarı ve takvimiyle ilgili son açıklama Sağlık Bakanı Koca’dan geldi. Koca dün sabah saatlerinde yaptığı cçıklamadı, "İnaktif aşıların 10 milyon doz olan 2. sevkiyatının ilk bölümü (6.5 milyon doz) aşılar pazartesi sabahı ülkemizde olacak." açıklamasını yaptı.
Koca aslında bir gün önce Erdoğan’ın yaptığı açıklamayı dikkate alarak özenle seçilmiş kelimelerle verdi mesajını. Çünkü Erdoğan Cuma günü, “Şu anda ikinci parti aşımız, nasip olursa onayı çıktı, Çin'den. Büyük ihtimalle bu hafta sonuna kadar gelebilir. Beklentimiz 10 milyon gelecek” biçiminde mesaj vermişti. Ancak doz miktarının 10 milyon olmadığını Sağlık Bakanı söyledi, Bakan Koca bunu da, ikinci sevkiyatın ilk bölümü diyerek izah etti.
Bakan Koca Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Tedarik planına uygun olarak teslimatlar aşı programı aksamadan devam edecek şekilde elimize ulaşacak." ifadesini kullandı.
Türkiye’de aşılananların sayısı 1,5 milyona yaklaştı. Gelen aşılar 15 gün incelemeden geçecek ve programdaki önceliklere göre kullanılacak. Bu arada sağlık çalışanlarının ikinci doz aşıları da yapılacak. Eğer Bakan Koca’nın açıkladığı gibi 6.5 milyon doz daha aşı gelirse, Çin’den gelen aşı miktarı 9,5 milyona, aşılanabilecek kişi sayısı da 4 milyon 250 bine çıkacak. Uzmanlar toplumsal bağışıklık için en az 60 milyon kişinin aşılanması gerektiğine dikkat çekiyor.