10 Ekim Ankara Katliamı'nda hayatını kaybedenler anıldı

10 Ekim Ankara Katliamı'nda hayatını kaybedenler anıldı
Ankara Garı'nda, 103 kişinin hayatını kaybedip yüzlerce kişinin yaralandığı IŞİD katliamının üzerinden 7 yıl geçti. Karşıyaka Mezarlığı'nda aileler, sendikalar, meslek odaları ve siyasi partiler bir araya geldi.KATLİAM...

Ankara Garı'nda, 103 kişinin hayatını kaybedip yüzlerce kişinin yaralandığı IŞİD katliamının üzerinden 7 yıl geçti. Karşıyaka Mezarlığı'nda aileler, sendikalar, meslek odaları ve siyasi partiler bir araya geldi.

KATLİAM DAVASINDA ORTAYA ÇIKTI: SALDIRIYA GÖZ YUMULDU
"10 Ekim'i unutma, unutturma" sloganlarının atıldığı basın açıklamasında konuşan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Vedat Bulut, katliam davasında da ortaya çıktığı gibi bu saldırıya göz yumulduğunu vurguladı. Adaletin gereğini yerine getirmek için bir araya geldiklerini belirten Bulut, "O gün bizim TTB heyetimiz de alandaydı. Yaralılara ulaşmamıza engel olundu. Biber gazı ve polisin kötü muamelesiyle gereken müdahale yapılamadı. Ambulanslar zamanında gelseydi can kaybı azalmış olabilirdi. Oysa o gün hiç çalışmamış ambulanslar vardı. Ancak insanlığa karşı suçlarda zaman aşımı yoktur. Kaybettiğimiz arkadaşlarımıza karşı görevimizi yerine getireceğiz. Hep beraber mücadelemizi sürdüreceğiz ve bu dava bizim 'bitti' dediğimiz yerde bitecek" diye konuştu. Ardından sloganlar eşliğinde mezar ziyaretleri için yürüyüş yapıldı.