10 yıl sonra İtalya ile ilk zirve : Draghi’den, “İstanbul Sözleşmesi’ne dönün” çağrısı

10 yıl sonra İtalya ile ilk zirve : Draghi’den, “İstanbul Sözleşmesi’ne dönün” çağrısı
Türkiye ve İtalya arasındaki Hükümetler Arası Zirve toplantısı, 10 yıl aradan sonra yapıldı. İtalya Başbakanı Mario Draghi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a, İstanbul Sözleşmesine geri dönülmesi çağrısında bulundu.Draghi,...

Türkiye ve İtalya arasındaki Hükümetler Arası Zirve toplantısı, 10 yıl aradan sonra yapıldı. İtalya Başbakanı Mario Draghi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a, İstanbul Sözleşmesine geri dönülmesi çağrısında bulundu.

Draghi, Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı’nda resmi törenle karşılandı. Erdoğan ve Draghi, Türkiye-İtalya Üçüncü Hükümetler Arası Zirve Toplantısı sonrasında ortak basın açıklaması yaptı.

Draghi, “İnsan hakları konusunda, İstanbul Sözleşmesi’ne girmek konusunda Sayın Erdoğan’a teşvik ve telkinde bulundum” ifadesini kullandı.

Erdoğan da “Halklarımız arasındaki yakın ilişkilerin pekiştirilmesini teminen eğitim ve kültür alanında atılabilecek adımları görüştük. Türk-İtalya Üniversitesi’nin kurulması girişimi bunların içinde en önemlidir” dedi.

İtalya ile Türkiye arasında 10 yıldır liderler zirvesi yapılmıyordu. İtalya-Türkiye arasındaki hükümetler arası zirve daha önceden 2008 ve 2012 yıllarında yapılmıştı.