101 AKSAÇLI’dan gençlere çağrı

101 AKSAÇLI’dan gençlere çağrı
‘Aksaçlılar sesleniyor’ başlıklı metinle aralarında Orhan Pamuk, Zülfü Livaneli, Ahmet Türk gibi isimlerin olduğu farklı siyasi görüşlerden 101 siyasetçi, akademisyen, yazar ve sanatçı, iktidar, muhalefet ve gençlere seslendi.‘SESSİZLİKLERİ...

‘Aksaçlılar sesleniyor’ başlıklı metinle aralarında Orhan Pamuk, Zülfü Livaneli, Ahmet Türk gibi isimlerin olduğu farklı siyasi görüşlerden 101 siyasetçi, akademisyen, yazar ve sanatçı, iktidar, muhalefet ve gençlere seslendi.
‘SESSİZLİKLERİ KORKU VE ÇARESİZLİKTEN’
Metin iktidara şu sözlerle seslendi:
“Elinizde iktidar gücü var. O güce dayanarak, rıza değil dayatmayla yönetmeye çalışıyorsunuz. Geniş kitleler memnuniyetsiz, tedirgin, huzursuz. Sessizlikleri, var olduğunu sandığınız desteğe değil korkuya ve çaresizliğe dayanıyor. Ancak, gün gelir suskun itirazlar büyür, sandığa yansır, seçmen bu gidişata dur der. O günlerin yaklaştığını siz görmeseniz de bizler görüyoruz.”
BİRLEŞME ÇAĞRISI YAPILDI
“AKP-MHP koalisyonu gücünü muhalefetin dağınıklığından alıyor. Çaresiz ve kararsız insanlarımız; güvenebileceği, dayanacağı sağlam bir seçenek arıyor. Topyekûn tehdit ancak topyekûn karşı koyuşla bertaraf edilir. Çözüm; bütün muhalefet güçlerinin, kendi çizgilerini, kendi varlıklarını koruyarak temel ilkelerde buluşacakları demokrasi ittifakını gecikmeden kurmaktır.”
‘YAŞAM TARZLARIMIZA
SAHİP ÇIKALIM’
Yazıda gençlere yönelik şu ifadeler kullanıldı: 
“Size dayatılan bölünmeleri, düşmanlıkları, sahte cepheleri aşın, birlik olun, sesinizi yükseltin. Özgürlüklerimize, aşımıza ekmeğimize, yaşam tarzlarımıza sahip çıkma, haklarımızı talep etme zamanıdır.
Yarının aydınlığı sizlerin ellerinde. Ve biz aksaçlılar o aydınlığı yaşarken görmek istiyoruz.”