11 Eylül mağdurlarını Kraliçe’den alıntı ile andı

11 Eylül mağdurlarını Kraliçe’den alıntı ile andı
ABD Başkanı Joe Biden, 11 Eylül terör saldırılarının kurbanlarını anmak için düzenlenen törendeki konuşmasında, hayatını kaybeden Kraliçe II. Elizabeth’ten alıntı yaptı. Kraliçe’nin gönderdiği bir mesaja atıfla Biden,...

ABD Başkanı Joe Biden, 11 Eylül terör saldırılarının kurbanlarını anmak için düzenlenen törendeki konuşmasında, hayatını kaybeden Kraliçe II. Elizabeth’ten alıntı yaptı. Kraliçe’nin gönderdiği bir mesaja atıfla Biden, “Acı, aşk için ödediğimiz bedeldir” dedi.

Saldırılarda hayatlarını kaybedenlerin yakınları uçakların 11 Eylül 2001’de çarptığı New York’ta o zamanki Dünya Ticaret Merkezi kulelerinin bulunduğu alanda bir araya geldi. Buradaki anma törenine Başkan Yardımcısı Kamala Harris eşiyle birlikte katıldı.

New York’taki anma törenlerinde siyasiler konuşma yapmıyor, sadece kurbanların yakınları saldırıda ölenlerin isimleri tek tek okuyor.

BIDEN PENTAGON’DAKİ TÖRENE KATILDI
Diğer bir uçağın çarptığı Savunma Bakanlığı Pentagon binasında da tören düzenlendi. Buradaki törene Biden ve eşi katıldı. Başkan Biden, “Asla unutmayacağız, asla pes etmeyeceğiz, Amerika’ya bir başka saldırıyı engelleme taahhüdümüz sonsuza dek” ifadelerini kullandı.

11 Eylül 2001’deki saldırılarda, 3 bin kişi hayatını kaybetmişti.