11 yaşındaki kız çocuğunun kendisine alerjisi olduğu ortaya çıktı

11 yaşındaki kız çocuğunun kendisine alerjisi olduğu ortaya çıktı
Avustralya'da Summah Williams isimli 11 yaşındaki kız çocuğun, 'kendine karşı alerji' olduğu ortaya çıktı. Williams'ın kendi gözyaşları ve terine karşı alerji geliştirdiği ve bu alerjinin egzamaya neden olduğu belirlendi.Avustralya'da...
Avustralya'da Summah Williams isimli 11 yaşındaki kız çocuğun, 'kendine karşı alerji' olduğu ortaya çıktı. Williams'ın kendi gözyaşları ve terine karşı alerji geliştirdiği ve bu alerjinin egzamaya neden olduğu belirlendi.

Avustralya'da Summah Williams isimli 11 yaşındaki kız çocuğun, 'kendine karşı alerji' hastalığına yakalandığı tespit edildi. Williams, derisinin kuruyup çatlaması ve iltihaplanması üzerine 2022 yılında hastaneye gitti. Williams'ın kendi gözyaşları ve terine karşı alerji geliştirdiği ve bu alerjinin egzamaya neden olduğu belirlendi. 11 yaşındaki çocuk şimdi, yeni bir alerji tedavisi deniyor.

47 yaşındaki annesi Karyn Zimny, ilk başta ciddi bir güneş yanığı olduğunu düşündü ancak normalde sağlıklı olan kızının sıcaktan titrediğini ve gece boyunca cildinde kaşındığını fark ettiğinde giderek daha fazla endişelendi. "Hastaneye gittiğimizde stafilokok enfeksiyonu geçiriyordu ve antibiyotik kullandığında tüm yüzü ve vücudu tepeden tırnağa yılan gibi dökülüyordu, banyo deriyle dolmuştu" dedi. Kızının dans etmeyi çok sevdiğini anlatan anne, "Dans eden arkadaşlarına baktığında çok üzülüyor, 'Neden onlar gibi olamıyorum' diyor" ifadelerini kullandı.

Avustralya Egzama Derneği, egzamanın çocukların yüzde 30'unu ve yetişkinlerin yüzde 10'unu etkilediğini kaydediyor.