140 bin lira ile geçinemiyor, ne yapsın

140 bin lira ile geçinemiyor, ne yapsın
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, esnaf ziyaretlerine devam ediyor. Akşener, dün Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde yurttaşlara seslendi.Bir yurttaşın “Belediye Başkanımız ondan daha çok yardım yapıyor” sözlerine Akşener...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, esnaf ziyaretlerine devam ediyor. Akşener, dün Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde yurttaşlara seslendi.

Bir yurttaşın “Belediye Başkanımız ondan daha çok yardım yapıyor” sözlerine Akşener şu yanıtı verdi:
“Kızım, Cumhurbaşkanı’nın çok derdi var. O kadar çok çok… 5 maaş alan danışmanlar var, 11 maaş alan danışmanlar var. Şimdi kendi maaşına da yüzde 40 zam yapıyor, geçinemiyor. 140 bin lira ile geçinemiyor, ne yapsın? 13 uçak var. İtibardan tasarruf olmaz. Senin çocuğun işsiz, 5 maaş alan, 10 maaş alan danışman var. Bu reva mı kardeşim? Elbet haram olsun, zıkkım olsun.

‘EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRET KADAR OLACAK’
El ele, kalp kalbe verip bu harami düzeni, demokrasiyle, oylarınızla, sandıkta emekli edeceğiz inşallah. Ondan sonra da en düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olacak. Asgari ücret zamlarla karşılaştığı zaman eğilmeyecek, bükülmeyecek derecede olacak. Hepimizin cebinden aldı Hariri’nin cebine koydu. Buna karşılık çiftçinin Nisan ayındaki gübresini bedava verebilirdi, vermedi. Bu bir harami düzendir. Bu bir haram düzenidir. El ele verip birlikte bitireceğiz.”