16 yaşındaki çocuk pompalı tüfekle dehşet saçtı: 3 saatte 8 kişiyi yaraladı

16 yaşındaki çocuk pompalı tüfekle dehşet saçtı: 3 saatte 8 kişiyi yaraladı
Ankara’da 16 yaşındaki Arda A., 3 saat 15 dakikada aralarında ağabeyinin de bulunduğu 8 kişiyi pompalı tüfek ve bıçakla yaraladı. Arda A., gözaltına alındı.Olay, dün akşam saatlerinde, Keçiören ilçesi Aktepe Mahallesi’nde...
Ankara’da 16 yaşındaki Arda A., 3 saat 15 dakikada aralarında ağabeyinin de bulunduğu 8 kişiyi pompalı tüfek ve bıçakla yaraladı. Arda A., gözaltına alındı.

Olay, dün akşam saatlerinde, Keçiören ilçesi Aktepe Mahallesi’nde meydana geldi. Arda A., duraktan çağırdığı taksiye yanındaki 3 arkadaşıyla bindi. Arda A. ve arkadaşlarının aralarındaki konuşmasından gasp planı yaptıklarını fark eden taksi şoförü, duraktaki arkadaşlarına telsizle anons ederek durumu bildirdi. Arda A. ve arkadaşları, taksi şoförünü tehdit edip, araçtan inip uzaklaştı. Bir süre sonra önce caddede Arda Sırça’yı bıçakla yaralayan Arda A., sonra başka bir taksiyle tehdit ettiği taksi şoförünün çalıştığı durağa gitti. Arda A., araçtan inip elindeki pompalı tüfekle durağa rastgele ateşe etti.

Güvenlik kamerasına yansıyan olayda taksi şoförü Mert D. ve onu ziyarete gelen babası Refik D. tüfekten çıkan saçmalarla yaralanırken, panikle kaçan taksi şoförleri Ahmet E. ve Taner Ş. de düşerek yaralandı.

8 kişiyi yaraladı

Olayın ardından kaçan Arda A., Kamil Ocak Mahallesi’nde Umut İşgören, aynı mahallede Yusuf Güçlü ve son olarak da ağabeyi Mehmet Ali A.’yı bıçakladı. 3 saat 15 dakika içinde toplam 8 kişiyi yaralayan Arda A., Keçiören Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çalışmasıyla yakalanıp gözaltına alındı. Arda A., arkadaşlarıyla bindikleri taksinin şoförünün kendisini darp ettiğini, bu yüzden durağa saldırdığını, diğer olayları ise yaraladığı kişilerle aralarında husumet bulunduğu için gerçekleştirdiğini iddia etti.

"Can güvenliğimiz yok"

Olayın yaşandığı taksi durağının sorumlusu Murat Çamlıklı (38), saldırganın zile basıp duraktan taksi istediğini söyleyerek, Şoförümüz gidiyor ve taksiye 2 kişi biniyor. Yoldan 2 kişi daha biniyor taksiye. Bu 4 kişi bıçak çıkartıyor ve ‘Şunu mu gasbedelim bunu mu gasbedelim’ diye konuşuyorlar. Bizim arkadaşımız korkuyor. Kendini en güvende hissettiği yerde telsizle anons yapıyor; ‘Arkadaşlar sıkıntılı durumdayım’ diye. Bunu duyunca onlar bir anda bizim arkadaşımızı itekliyorlar, kaçıyorlar. Giderken tehdit savuruyor; ‘Vuracağız, asacağız, keseceğiz’ diye. 2 saat sonra durağa geliyor, ateş ediyor. Pompalıyla 4 el ateş ediyor. Arkadaşlarımızın 4 tanesi yaralanıyor. Buradan gittikten sonra 4 kişiyi daha yaralıyor. Can güvenliğimiz yok dedi.

"2-3 gencin hayatını kurtardık"

Görgü tanığı taksi şoförü Ferhat Şahbaz da daha büyük bir olayın yaşanmasını engellediklerini belirterek, “Biz dün bu olayı üstümüze çektik ama 3 ya da 4 gencimizin ya hayatını kurtardık ya yaralanmasını engelledik. Eğer bizim arkadaşımız müdahale etmeseydi parkta veya yolda gezen bir genci bunlar gasp edecekti, bıçaklayacaktı belki. Biz üstümüze çekerek 2-3 gencin belki hayatını kurtardık” diye konuştu.