2 Suriyeli genç öldüresiye dövüldü

2 Suriyeli genç öldüresiye dövüldü
Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde 2 Suriyeli genç, ırkçı bir grubun sebepsiz saldırısıyla öldüresiye dövüldü.Enes Hassani ve Mufavvad İbrahim adlı gençler, kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alınırken, Hatay Valiliği...

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde 2 Suriyeli genç, ırkçı bir grubun sebepsiz saldırısıyla öldüresiye dövüldü.Enes Hassani ve Mufavvad İbrahim adlı gençler, kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alınırken, Hatay Valiliği saldırıyla ilgili soruşturma baş-latıldığını açıkladı.

Yolda yürürken ırkçı bir grup tarafından önleri kesilen 17 yaşlarındaki Suriyeli gençler, “Ya ülkenize dönersiniz ya da sizi burada öldürürüz” diyerek tehdit edildi. Saldırgan grubun daha sonra Suriyeli 2 gencin üzerine sal-dırarak dakikalarca vurduğu öğrenildi.

Saldırıya tanık olan bir kadının müdahalesiyle ölümden dönen gençlerden Enes Hassani’nin kafatasın-da kırık oluştuğu ve her iki gencin de beyin travması geçirdiği anlaşıldı. Gençler Kırıkhan Devlet Hastanesi’n-de tedavi altına alınırken Hatay Valiliği, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Valilik açıklamasında ayrı-ca “Devletimiz Suriye´deki savaşın ilk gününden itiba-ren Suriyeli kardeşlerimize tüm dünyaya örnek olacak şekilde sahip çıkmaya ça-lışmıştır. Milletimizin ve devletimizin ortaya koyduğu maddi ve manevi fedakârlığa hiçbir provokatif olay gölge düşüremez. Ülkemizde mi-safir olarak bulunan Suriyeli kardeşlerimize yönelik her türlü şiddet ve ırkçılığa karşı mücadeleye devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi