20 Eylül’de zaman aşımına uğrayacak: Musa Anter Davası 15 Eylül’e ertelendi

20 Eylül’de zaman aşımına uğrayacak: Musa Anter Davası 15 Eylül’e ertelendi
Kürt yazar ve gazeteci Musa Anter’in katledilmesine dair açılan davanın duruşması Ankara 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 20 Eylül’de zaman aşımına uğraması beklenen dava 15 Eylül’e ertelendi.Sanık avukatları,...

Kürt yazar ve gazeteci Musa Anter’in katledilmesine dair açılan davanın duruşması Ankara 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 20 Eylül’de zaman aşımına uğraması beklenen dava 15 Eylül’e ertelendi.

Sanık avukatları, katılma taleplerinin reddini talep etti. Taleplere dair mütalaasını sunan iddia makamı, İHD ve ÖHD’nin davaya katılma taleplerinin, “suçtan doğrudan zarar görmedikleri” gerekçesiyle reddedilmesini istedi.

Mahkeme başkanı, İHD ve ÖHD’nin davaya katılma taleplerini reddetti.

‘ERDOĞAN’IN TALEBİYLE AYGAN’IN İADESİ İSTENİYOR’
Musa Anter’in oğlu Dicle Anter, “Senelerdir Abdülkadir Aygan’ın ifadesi alınmadı ama şu anda Erdoğan’ın talimatıyla Aygan’ın iadesi isteniyor. Bu çelişkili bir durum. Keşke ifadesi şimdiye kadar alınsaydı” diye konuştu.

Sanık Hamit Yıldırım’a isnat edilen suçun niteliği ve azami tutukluluk süresi göz önüne alınarak uygulanmasına karar verilen adli kontrol tedbirinin ölçüsünü koruduğu anlaşıldığı için kaldırılması ve esnetilmesi yönündeki talepler reddedildi.