2002 seçimleri öncesi ortamı seziyorum, güven oluşturamazsak yazık olur

2002 seçimleri öncesi ortamı seziyorum, güven oluşturamazsak yazık olur
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, altılı masadaki siyasi partilerin doğal birer Cumhurbaşkanı adayı olduğunu ancak masada ortak bir aday için uzlaşma sağlanamaması halinde, kendisinin milletvekili adayı değil Cumhurbaşkanı...

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, altılı masadaki siyasi partilerin doğal birer Cumhurbaşkanı adayı olduğunu ancak masada ortak bir aday için uzlaşma sağlanamaması halinde, kendisinin milletvekili adayı değil Cumhurbaşkanı adayı olacağını söyledi.

Babacan, ittifak modellerini konuşmaya da açık oldukları mesajı verdi. Son bir ayda görüştüğü uluslararası finans ve yatırım çevrelerinin artık “yeni yönetimin” ekonomi politikalarını sorduğunu belirten Babacan, “2002 seçimlerine giderkenki ortamı seziyorum o yatırımcılardan. Eğer yeterli güveni oluşturamazsak yazık olur” dedi. Babacan, “Alevi aday” tartışmalarına ilişkin de, “Türkiye’nin artık bu basamağı geçmiş olması lazım” ifadelerini kullandı.

Partisinin ilk mitingini Gaziantep’te düzenleyen Babacan, BBC Türkçe’den Ayşe Sayın’a ittifak modellerini konuşmaya açık oldukları mesajı verdi: ”Biz kapıları kapatmış değiliz. Pek çok seçeneği konuşmaya, görüşmeye hazırız. Bizim arkadaşlarımızın başka partilerin listesinden seçime girmesi dedikodusunu kesmemiz gerekiyordu. Zaten hiçbir zaman öyle bir niyetimiz yok. Çok konuşulunca bunu açıklayıp bitirmek istedik. Başka alternatifler üzerine her zaman çalışılabilir.”