2022 Altın Küre adayları açıklandı

2022 Altın Küre adayları açıklandı
Önümüzdeki yıl 79’uncu kez verilecek olan Altın Küre (Golden Globes) Ödülleri için adaylar belli oldu. Irksal çeşitlilik eksikliği tartışmalarının ardından NBC, töreni yayınlamama kararı almasıyla ödüller canlı yayında...

Önümüzdeki yıl 79’uncu kez verilecek olan Altın Küre (Golden Globes) Ödülleri için adaylar belli oldu. Irksal çeşitlilik eksikliği tartışmalarının ardından NBC, töreni yayınlamama kararı almasıyla ödüller canlı yayında dağıtılmayacak.

Netflix yapımlarının domine ettiği adaylar listesinde Jane Campion imzalı The Power of the Dog ve Kenneth Branagh’ın siyah beyaz harikası Belfast, sinema kategorisinde yedi adaylıkla en dikkat çeken yapımlar arasında yer alıyor.

Adam McKay’in yıldızlar geçidi Don’t Look Up beş, Andrew Garfield’lı müzikal drama tick, tick… BOOM! üç adaylığa sahip olurken televizyon tarafında ise HBO’nun yakın dönem sevilen işlerinden Succession, beş adaylıkla göze çarpıyor.

Televizyon tarafında senenin en çok konuşulan işlerinden Netflix yapımı Güney Kore dizisi Squid Game ve Apple TV+ dizileri Ted Lasso ile The Morning Show dörder adaylıkla Succession’ı takip ediyor.