2023 yılı fındık alım fiyatları açıklandı!

2023 yılı fındık alım fiyatları açıklandı!
Fındık üreticisinin gözü kulağı iktidardan gelecek fındık alım fiyatı kararındaydı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından TMO'nun kilogram başı...

Fındık üreticisinin gözü kulağı iktidardan gelecek fındık alım fiyatı kararındaydı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından TMO'nun kilogram başı fındık alım fiyatını kamuoyuyla paylaştı.

Erdoğan, yaklaşık 3,5 saat süren kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Fındık toplama mevsimi gelmiş ve üreticiler fındık bahçelerine girmeye başlamışken Erdoğan üreticinin beklediği açıklamayı yaptı.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) bu yıl yüzde 50 sağlam iç fındık esasına göre Giresun kalite için kilogram başına 84 lira, levant kalite için kilogram başına 82,50 lira ödeyecek.

Erdoğan'ın açıklamasına göre ayrıca her bir randıman için kilogram başına ilave 1 lira 65 kuruştan başlamak üzere prim verilecek. Tarım ve Orman Bakanlığı üreticilere 2,70 lira destekleme ödemesi yapacak.