3.dönem yorumu: Sistem 2018’de kronometreyi sıfırladı

3.dönem yorumu: Sistem 2018’de kronometreyi sıfırladı
Hukukçuların ve Altılı Masa liderlerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üçüncü kez aday olamayacağını savunmalarına karşın Erdoğan’ın ısrarı sürüyor. Denizli’deki toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan,...

Hukukçuların ve Altılı Masa liderlerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üçüncü kez aday olamayacağını savunmalarına karşın Erdoğan’ın ısrarı sürüyor. Denizli’deki toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, Altılı Masa'yı "Pensilvanya ve Kandil'den beslenen çete" sözleriyle hedef alarak, "Baktılar aday çıkaramıyorlar bizim adaylığımıza leke atmaya çalıştılar. 2017'de kabul edilen Anayasa değişikliği tereddüde mahal vermeyecek biçimde açıktır. Aklen de hukuken de fiilen de 2018'de kronometre sıfırlandı ve seçilen Cumhurbaşkanı, sistemin ilk kez seçilmiş cumhurbaşkanıdır" diye konuştu.

"HUKUK SKANDALI" DEDİ

Erdoğan, partisinin danışma meclisi toplantısında yaptığı konuşmada ise adaylığının Anayasa’ya aykırı olduğunu vurgulayan Altılı Masa liderlerine işaret ederek “16 yıl önceki '367 vari' hukuk skandallarıyla önümüzü kesmeye gayret ediyorlar. 14 Mayıs'ta centilmence yarışalım” dedi.