30 ilde FETÖ operasyonu: 218 gözaltı

30 ilde FETÖ operasyonu:  218 gözaltı
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, 2004-2016 yılları arasında İzmir’deki sınavlarda mülakat aday numarasının şifrelenip, bu şifre üzerinden ‘FETÖ üyelerine’ aday numarasının verilerek mülakatlarda başarılı sayıldığı...

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, 2004-2016 yılları arasında İzmir’deki sınavlarda mülakat aday numarasının şifrelenip, bu şifre üzerinden ‘FETÖ üyelerine’ aday numarasının verilerek mülakatlarda başarılı sayıldığı iddiasına yönelik soruşturma başlattı. İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir ve 22 ilde 173’ü muvazzaf havacı astsubay, 6’sı muvazzaf teğmen, 2’si muvazzaf üsteğmen, 8’i Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ayrılan astsubay ve 2’si askeri okuldan ilişiği kesilen öğrenci olmak üzere 191 kişiyi gözaltına almak için operasyon başlattı. Bu kişilerden 154’ünün şifreli aday numarası verilmesinin yanında ankesörlü telefon irtibatı da bulunduğu da öne sürüldü.
Bir başka ‘FETÖ’ soruşturması ise İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı başlattı. Örgütün TSK yapılanmasında yer aldıkları iddia edilen 1’i binbaşı, 3’ü üsteğmen, 6’sı teğmen, 17’si astsubay olmak üzere 8’i muvazzaf 27 rütbeli asker ve ihraç edilmiş veya açığa alınan 10 askeri öğrenci ile mahrem imam olduğu tespit edilen 7 sivil hakkında gözaltı kararı verildi.