32. Ankara Film Festivali biletleri bugün satışa çıkıyor

32. Ankara Film Festivali biletleri bugün satışa çıkıyor
32. Ankara Film Festivali’nde Ulusal Uzun Film, Belgesel Film, Kısa Film ve Proje Geliştirme dallarında yarışma heyecanı yaşayacak filmlerin yanı sıra dünya sinemasının merakla beklenen, festivallerden ödüllerle dönmüş yapımları,...

32. Ankara Film Festivali’nde Ulusal Uzun Film, Belgesel Film, Kısa Film ve Proje Geliştirme dallarında yarışma heyecanı yaşayacak filmlerin yanı sıra dünya sinemasının merakla beklenen, festivallerden ödüllerle dönmüş yapımları, kült eserler ve Türkiye’de ilk kez Ankaralı sinemaseverlerle buluşacak filmler yer alıyor. Festival biletleri, bugün satışa çıkıyor.
Festival, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla, Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından 4-12 Kasım tarihleri arasında Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda düzenleniyor.

Festival biletleri bugünden itibaren www.biletinial.com üzerinden ve Kızılay Büyülü Fener sineması gişelerinden satışa sunuluyor. Festivalin kısa ve belgesel yarışma filmleri tüm izleyiciler için 22 TL; öğrenci, öğretmen ve 65 yaş üstü sinemaseverler için tüm seanslar 22 TL, tam bilet fiyatı ise 27 TL olacak. 

Festivalde film gösterimleri, Covid-19 önlemleri kapsamında Kızılay Büyülü Fener Sineması’nın dışarıya açılan kapıları sayesinde hava dolaşımı sağlanarak, seans aralarında da gerekli dezenfeksiyon işlemleri uygulanarak yapılacak.
Festival bu İspanyol yönetmen ve senarist Luis Buñuel’in burjuva ahlakını acımasızca eleştirdiği 3 filmini “Buñuel’in Filmlerini Hatırlıyoruz” bölümünde izleyiciyle buluşturuyor. Catherine Denevu’in başrolde olduğu 1967 yapımı “Gündüz Güzeli / Belle de Jour”, bir aksilik çıktığı için bir türlü toplanıp yemek yemeyi başaramayan birkaç burjuva çiftin öyküsünü anlatan “Burjuvazinin Gizli Çekiciliği / Le Charme discret de la bourgeoisie” ve Jeanne Moreau’nun ev sahiplerinin hayatlarını etkileyen bir hizmetçiyi canlandırdığı “Bir Oda Hizmetçisinin Günlüğü / Le journal d’une femme de chambre” festival programında gösterilecek.