49 yıllık acı

49 yıllık acı
Türkiye Devrimci Gençlik hareketi önderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilişlerinin 49’uncu yıl dönümlerinde siyasi partiler ve partilerin temsilcileri anma mesajları yayımladı.HDP: UNUTMUYORUZ, BAŞ...

Türkiye Devrimci Gençlik hareketi önderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilişlerinin 49’uncu yıl dönümlerinde siyasi partiler ve partilerin temsilcileri anma mesajları yayımladı.
HDP: UNUTMUYORUZ, BAŞ EĞMİYORUZ!
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Yürütme Kurulu “Darağaçlarından ‘Siyasi Soykırımlar’a… Unutmuyoruz, Baş Eğmiyoruz!” başlıklı açıklamayla Denizleri andı. HDP’nin Twitter hesabından Türkçe ve Kürtçe anma mesajları yayımlandı.
KILIÇDAROĞLU: SAYGI VE HASRETLE ANIYORUM
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Cesaretle attıkları son adımda ‘Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye’ diye haykıran, bu ülkenin vatansever evlatlarını; Hüseyin İnan, Deniz Gezmiş ve Yusuf Aslan’ı saygı ve hasretle anıyorum.” dedi.
TİP: ÜÇ FİDANIN SOSYALİST TÜRKİYE İNADININ TAKİPÇİSİYİZ
Türkiye İşçi Partisinin (TİP) Twitter hesabından “6 Mayıs 1972’de Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan halkların kalbinde ölümsüzleştiler. Eşitlik ve özgürlük mücadeleleri nesillerce yol aldı. Onları darağacına gönderenlerse utançla hatırlanıyor. Üç fidanın sosyalist Türkiye inadının takipçisiyiz. Yaşasın tam bağımsız Türkiye!” ifadeleri paylaşıldı.