5 kişi yaralanmıştı: Şarkıcı Metin Işık'ın karıştığı kavganın görüntüleri ortaya çıktı

5 kişi yaralanmıştı: Şarkıcı Metin Işık'ın karıştığı kavganın görüntüleri ortaya çıktı
Kayseri'de 5 kişinin yaralandığı silahlı kavga ardından 57 yaşındaki şarkıcı Metin Işık, eşi Gülbahar Işık ve oğlu Mustafa Işık'ın yargılandığı davada, kavga anlarına ait görüntüler ortaya çıktı.DHA'nın ulaştığı...
Kayseri'de 5 kişinin yaralandığı silahlı kavga ardından 57 yaşındaki şarkıcı Metin Işık, eşi Gülbahar Işık ve oğlu Mustafa Işık'ın yargılandığı davada, kavga anlarına ait görüntüler ortaya çıktı.

DHA'nın ulaştığı görüntülerde, şarkıcı Metin Işık'ın sokakta oturduğu sırada komşuları Yusuf Memduh S.'nin yoldan geçtiği, av tüfeği ile kapıda bekleyen oğlu Mustafa Işık'ın komşularına doğru ateş açtığı, komşulardan birinin sırtından yaralanıp koştuğu, diğerinin vücuduna isabet eden saçmalar ile yere düştüğü görüldü.

Melikgazi ilçesi Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde meydana gelen olay, 15 Ağustos 2022 akşamı gerçekleşti. Şarkıcı Metin Işık ile oğlu Mustafa Işık, husumetli oldukları grupla tartıştı. Bu sırada Metin Işık ile oğlunun bulunduğu noktadan, gruba pompalı tüfekle ateş açıldı. Tüfekten çıkan saçmaların isabet ettiği Naile D., Yusuf Memduh S., Sema A., Kader S. ve Emine A. yaralandı. Şarkıcı Metin Işık, eşi Gülbahar Işık ve oğlu Mustafa Işık, gözaltına alındı. Metin Işık ile oğlu tutuklanırken, Gülbahar Işık adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Metin Işık eylül ayında tahliye edilirken, olaya ilişkin Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma hazırlandı.

Mustafa Işık için müebbet isteyen savcı, Metin Işık ile eşi için beraat istedi

Kayseri 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın son duruşmasında savcı, mütalaasını açıkladı. Savcı, Mustafa Işık'ın, 'kasten adam öldürmeye teşebbüs etme' suçundan müebbet hapsini, Metin Işık ile Gülbahar Işık'ın ise 'kasten öldürmeye azmettirme' suçundan beraatini istedi. Savcı, Metin Işık'ın ayrıca 'silahla tehdit' suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Öte yandan olaya ilişkin güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktı. DHA'nın ulaştığı görüntülerde, şarkıcı Metin Işık'ın sokakta oturduğu sırada komşuları Yusuf Memduh S.'nin yoldan geçtiği, av tüfeği ile kapıda bekleyen oğlu Mustafa Işık'ın komşularına doğru ateş açtığı, komşulardan birinin sırtından yaralanıp koştuğu, diğerinin vücuduna isabet eden saçmalar ile yere düştüğü görüldü. Mustafa Işık'ın, tüfeği sokağın diğer tarafına çevirip, kendisine müdahale etmek isteyen başka komşusuna doğrultarak ateş ettiği, ardından evin avlusuna girdiği, 2 farklı tüfeği kanepenin altında sakladığı, daha sonra da 2 tüfeği alarak hızla evinin merdivenlerinin çıktığı anlar kaydedildi.

Tüfeği kontrol edip oğluna vermiş

Görüntülerde ayrıca; olaydan önce Mustafa Işık'ın evlerinin avlusu içine girerek kapı arkasındaki döner bıçağını kılıfından yarıya kadar çıkartıp, bir süre bakıp, tekrar bıraktığı, bir süre gezindikten sonra av tüfeğini çıkartarak eline aldığı, bir süre kontrol edip, bahçe tuvaletine bıraktıktan sonra babası Metin Işık'ın yanına çıktığı anlar yer aldı. Diğer yandan Metin Işık'ın elindeki tüfeği sağa, sola çevirerek baktıktan sonra oğluna verdiği, Mustafa Işık'ın ise aldığı tüfeği koltuğun altına bırakıp, yukarı çıktığı anlar ortaya çıktı.

[video width="640" height="360" mp4="https://www.gazetepencere.com/wp-content/uploads/2024/03/KAYSERI-SARKICI-METIN-ISIKIN-KARISTIGI_27214-online-video-cutter.com_.mp4"][/video]