5 milletvekilinin dokunulmazlık fezlekeleri TBMM’ye gönderildi

5 milletvekilinin dokunulmazlık fezlekeleri TBMM’ye gönderildi
TBMM'ye beş milletvekiline ait yeni dokunulmazlık dosyaları sevk edildi. Dosyada ismi bulunanlar arasında Meclis Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de bulunuyor.Meclis Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul...
TBMM'ye beş milletvekiline ait yeni dokunulmazlık dosyaları sevk edildi. Dosyada ismi bulunanlar arasında Meclis Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de bulunuyor.

Meclis Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in de aralarında bulunduğu 5 milletvekiline ait dokunulmazlığın kaldırılmasına ilişkin fezlekeler, TBMM Başkanlığına sunuldu.

4'ü DEM Parti'li, 1'i TİP'li 5 milletvekili hakkında yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin fezleke TBMM'ye gönderildi. Meclis Başkanlığınca Anayasa ve Adalet Komisyonu Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona havale edilen Cumhurbaşkanlığı Tezkereleri'nde TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'in de dokunulmazlığının kaldırılması isteniyor.

Önder'in yanı sıra fezlekeleri Karma Komisyona sevk edilen milletvekilleri ise TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan, DEM Parti Mardin Milletvekili Salihe Aydeniz, DEM Parti Bitlis Milletvekili Hüseyin Olan.

Gelen fezlekeler arasında DEM Parti Bitlis Milletvekili Olan'ın 3 dosyası bulunuyor.