53 ülkeden ekipler deprem bölgesinde

53 ülkeden ekipler deprem bölgesinde
Dışişleri Bakanlığı, 6 Şubat depremlerinin ardından 95 ülkenin Türkiye’ye yardım teklifinde bulunduğu, 53 ülkenin arama kurtarma ekipleriyle sahada olduğunu bildirdi. Sahadaki yabancı personel sayısının 6 bin 153 olduğu...

Dışişleri Bakanlığı, 6 Şubat depremlerinin ardından 95 ülkenin Türkiye’ye yardım teklifinde bulunduğu, 53 ülkenin arama kurtarma ekipleriyle sahada olduğunu bildirdi. Sahadaki yabancı personel sayısının 6 bin 153 olduğu ve 2 bin 449 personelin de geleceği kaydedildi. Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesinden dün sabah yapılan paylaşımda, 6 bin 153 yabancı personelin halen sahada bulunduğu, 20 ülkenin daha da arama kurtarma ekibi göndereceği belirtildi. Bununla birlikte, 2 bin 449 yabancı personelin de geleceği bilgisi yer aldı.


RUSYA DESTEĞİNİ ARTIRIYOR
Rusya Acil Durumlar Bakanlığından yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Türkiye’ye gönderilen arama kurtarma grupların sayısının artırılması talimatını verdi. Rusya’dan Türkiye’ye bugün 50 kişilik bir ekibin ve 11 doktorun daha gönderildiği hatırlatılan açıklamada, böylece gönderilen Rus uzman sayısının 150’yi geçtiği aktarıldı. Ekiplerin Kahramanmaraş’a kamp kurduğu ifade edilen açıklamada, enkazın incelenmesi ve kaldırılması için uzmanların iki gündür çalıştığı kaydedildi. Açıklamada, “Acil durum bölgesinde tedavi, ameliyat ve yoğun bakım ünitelerinin bulunduğu sahra hastanesi konuşlandırıldı. 40’tan fazla doktor tıbbi yardım sağlamaya hazır” ifadeleri yer aldı. Rusya, İskenderun Limanı’nda çıkan yangını söndürmek Be-200 yangın söndürme uçağı da gönderdi.