“6 ayda ekonomik kriz iklimi kalmayacak”

“6 ayda ekonomik kriz iklimi kalmayacak”
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İsviçre’de Davos Zirvesi’nden bağlandığı Halk TV yayınında yaptığı açıklamada, dünyada tarihte görülmemiş yüksek miktarda likidite olduğunu belirterek iktidara geldiklerinde "İlk...

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İsviçre’de Davos Zirvesi’nden bağlandığı Halk TV yayınında yaptığı açıklamada, dünyada tarihte görülmemiş yüksek miktarda likidite olduğunu belirterek iktidara geldiklerinde "İlk 90 dakikada yapacağımız açıklama ülkedeki atmosferi hemen değiştirecektir. 6 ayda ekonomik kriz iklimi kalmayacaktır." dedi.

Babacan, Halk TV’den gazeteci Şirin Payzın'ın “Davos’taki görüşmeleriniz sırasında oradaki yatırımcılara ‘Seçimden sonra Türkiye bekleriz' mesajını veriyor musunuz?” sorusunu “Gördüğüm herkese ‘Seçimi falan beklemeyin, hemen gelin' diyorum” diye yanıtladı.

Babacan, Altılı Masa’ın seçimde iktidar olacağına gönderme yaparak şunları söyledi:
“Dünyada tarihte görülmemiş yüksek miktarda likidite var. Para gidecek yer arıyor. Dünyanın en büyük fonu 10 trilyon dolarlıksa, başı burada. Norveç, Kuveyt, BAE, Katar gibi ülkelerin varlık formunu yönetenler, merkez bankası başkanları burada. Dünyadaki paranın yarısını yönetenler Davos'ta. Kiminle konuşsam, herkes hem güvenli hem de makul getiri sağlayabileceği yer arıyor. Kredi yoluyla değil, sermaye koyma yoluyla yatırım yeri arayan yüzlerce insan var. Bildiğiniz gibi değil. Faizli borç değil, ‘kalıcı sermaye olarak dünyanın neresine yatırım yapsam' diye arayışta olan trilyonlarca dolar var. Onun için çok üzülüyorum. Bu kadar büyük potansiyel varken ülkemizin mahrum kalmasına çok üzülüyorum. İlk 90 dakikada yapacağımız açıklama ülkedeki atmosferi hemen değiştirecektir. 6 ayda ekonomik kriz iklimi kalmayacaktır.”

İktidar değişiminden sonra Türkiye hızlı şekilde ileri gider
DEVA lideri Babacan, “Türkiye önemli bir ülke, güçlü bir ülke. İktidar değişiminden sonra Türkiye asla geriye gitmez, tam tersine daha da hızlı bir şekilde her alanda ileriye doğru devam eder. Bu mesajları herkesin duyması ülkemiz açısından önemli.” diye konuştu.