6 yaşında cinsel istimara uğrayan H.K.G.'nin kimlik bilgileri değiştirildi

6 yaşında cinsel istimara uğrayan H.K.G.'nin kimlik bilgileri değiştirildi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürü Gülser Ustaoğlu, 6 yaşında “evlendirilerek” cinsel istismara uğrayan H.K.G.‘nin tüm kimlik bilgilerinin talebi doğrultusunda değiştirildiğini açıkladı.Hiranur...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürü Gülser Ustaoğlu, 6 yaşında “evlendirilerek” cinsel istismara uğrayan H.K.G.‘nin tüm kimlik bilgilerinin talebi doğrultusunda değiştirildiğini açıkladı.

Hiranur Vakfı Kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in Kızı H.K.G.’nin 6 yaşındayken 29 yaşındaki Kadir İstekli ile “evlendirilerek” cinsel istismara maruz bırakılması üzerine TBMM’de kurulan Çocuk İstismarının Araştırılması Komisyonu’nda konuşan Ustaoğlu şunları söyledi:

PSİKOLOJİK DESTEKLER SÜRÜYOR

“H.K.G.’nin talebi doğrultusunda mevcut tedbirlerin kadın ve çocuğun korunması noktasında yetersiz kaldığını anladığımız için kimlik bilgi ve belgelerinin süresiz olarak değiştirilmesini de sağladık mağdur kadınımızın.  Psikiyatrik tedavi programları uyguladık ve psikolojik destekleri sürdürüyoruz. İlk geldiği andan şu ana baktığımızda, aslında duygu ve davranışlarının süreç içinde olumlu etkilendiğini, yani normale döndüğünü ifade edebiliriz.

DİPLAMA ALDI AŞÇILIK KURSUNAGİDİYOR

Talebi üzerine kendisini okuma-yazma kurslarına gönderdik ve açıktan ilkokul, ortaokul diplomasını aldı. Meslek edindirme kurslarına devam ettirdik, aşçılık kursuna gidiyor ve bir çalışma ortamını da oluşturma gayreti içerisindeyiz şu anda.  H.K.G.’nin çocuğu da yanında ve güven altında. Çocukluk dönemine ait tüm aşılarını da gerçekleştirdik.”