6 yıllık tutukluluğun tedbir değeri olmaz, ayıptır

6 yıllık tutukluluğun tedbir değeri olmaz, ayıptır
Aralarında Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Asrın Hukuk Bürosu üyelerinin de bulunduğu 21 avukatın yargılandığı davada, avukat Selçuk Kozağaçlı, “FETÖ’cülerin işleri kötüdür, biz kötü işten yargılanıyoruz,...

Aralarında Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Asrın Hukuk Bürosu üyelerinin de bulunduğu 21 avukatın yargılandığı davada, avukat Selçuk Kozağaçlı, “FETÖ’cülerin işleri kötüdür, biz kötü işten yargılanıyoruz, bizi tahliye edin, demiyorum. FETÖ’cülerin bizimle ilgili yaptığı işlerin ‘kumpas’ olduğunun delilleri var, ortada. Bizi bu yüzden tahliye etmelisiniz diyorum. Altı yıllık tutukluluğun tedbir değeri olmaz, ayıptır” dedi. Avukatların yargılandığı ÇHD davasında tutuklulukların devamına karar verildi, duruşma 1 Haziran’a ertelendi.

Silivri’de yapılan yaklaşık 8,5 yıllık davanın duruşması, İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Silivri Cezaevi Yerleşkesi’ndeki salonunda yapıldı.

Mahkeme Başkanı, Adli Tıp’tan beklenen raporun gelmediğini belirterek savcıya mütalaasını sordu. Savcı, yazılı mütalaasını aynen tekrar ettiğini, delil durumu ve istenen ceza dikkate alarak tutuklulukların devamını talep etti.

Selçuk Kozağaçlı

Daha sonra söz alan ve yaklaşık altı yıldır tutuklu yargılanan eski ÇHD Başkanı avukat Selçuk Kozağaçlı, dijital verilerin gerçekliği ve incelenmesi üzerinde durdu:
“FETÖ davaları kapsamında tutuklanarak 45 yıl hapis cezasına mahkûm edilen eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanı Ramazan Akyürek’in ürettiği delillerle yargılandıklarını vurgulayan Kozağaçlı, “Cumhuriyet savcısının sevdiği işlerde Ramazan’a devam ediliyor” dedi. Kozağaçlı, “Ramazan Akyürek hakkında konuşalım biraz. Şimdi kendisiyle aynı cezaevindeyiz. Ramazan’ın 20 yıl boyunca el atıp mahvettiği bütün dosyaları kaldıracak olsak Türkiye adalet sistemindeki dosyaların dörtte birini ortadan kaldırmak zorundayız” dedi.

Kozağaçlı şunları söyledi:
“FETÖ’cülerin işleri kötüdür, biz kötü işten yargılanıyoruz, bizi tahliye edin, demiyorum. FETÖ’cülerin bizimle ilgili yaptığı işlerin ‘kumpas’ olduğunun delilleri var, ortada. Bizi bu yüzden tahliye etmelisiniz diyorum.

İtirafçı olan ve TEM’in kadrolu avukatı olan Süleyman, TEM’de kişilerin ifadesine girip para aldığını açıkça beyan etti. Süleyman hükümlü ve avukatlıktan atıldı. (Savcı) Adem Özcan zaten bildiğiniz gibi. Tüm tanıklar birçok dosyada eğitilip tanık oldular…”