‘60 milyar $’I ahmakça yabancılara sattınız’

‘60 milyar $’I ahmakça yabancılara sattınız’
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, bir kez daha Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak üzerinden sert sözlerle eleştiren Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu, “‘Dolar yükselince ‘Dolarla ne işimiz var’ diyen bakana ve bu söze rağmen...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, bir kez daha Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak üzerinden sert sözlerle eleştiren Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu, “‘Dolar yükselince ‘Dolarla ne işimiz var’ diyen bakana ve bu söze rağmen onu o makamda tutan Cumhurbaşkanı’na dolarla ülkenin ne işi olduğunu anlatmak da bize düşüyor” dedi.
Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, Erdoğan’ın ‘dış mihrak’ sözleri için de ‘Siz varken dış mihraklara ne gerek var? Ekonomiyi batırmak için elinizden gelen kötülüğü yapıyorsunuz. Zaten dış mihraklarla ele ele vermişsiniz. 2019’dan beri 60 milyar doları da ahmakça yabancılara, dış mihraklara satmışsınız” yorumunu yaptı.
Partisinin Kayseri İl Kongresi’nde konuşan Davutoğlu, Sağlık Bakanlığı’nın salgınla ilgili maaş kesintisi getiren yönetmeliğini de, “Bu yönetmelik Aile Sağlığı Merkezlerinde iş barışını bozacak, Aile Hekimi ile Aile Sağlığı Çalışanlarını ve diğer personelini maddi yönden birbirine düşürecek bir bombadır” sözleriyle eleştirdi.
Çarpıcı bir iddiayı da,“Hiç bir şekilde filyasyon ekibinde çalışmamasına rağmen, sırf ek ödeme alsın diye isimleri bu listelere yazılan çalışanlar olduğunu duymaktayız” sözleriyle açıklayan Davutoğlu, “Savaş şartlarında vatan evlatları şehit düşerken diğer taraftan karaborsacılık üzerinden savaş zengini olmak, nasıl alçakça bir vatan ihaneti ise salgın dolayısıyla çalışmadan haksız kazanç üzerinden rant sağlayanlar da alçakça bir suç işlemektedirler” dedi.
Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu, Bakan Albayrak’ı da, “Bir ekonomi bakanı düşünün, Ekonomi Güven Endeksi 80 küsurlara çıktı diye övünüyor. İnanılır gibi değil. Bu bakan Ekonomi Güven Endeksinin 200 üzerinden hesaplandığını, 100’ün altında olunca ekonomiye güvenin ciddi anlamda azaldığını da bilmiyor” sözleriyle eleştirdi.