65 yaş üzeri ücretsiz ulaşımda yeni formül önerisi

65 yaş üzeri ücretsiz ulaşımda yeni formül önerisi
Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği, 65 ila 75 yaş arasındaki yurttaşlara indirimli, 75 yaşından büyük yurttaşlara ise otobüslerin ücretsiz olması önerisinde bulundu.Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, özel...

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği, 65 ila 75 yaş arasındaki yurttaşlara indirimli, 75 yaşından büyük yurttaşlara ise otobüslerin ücretsiz olması önerisinde bulundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, özel halk otobüsü ve deniz ulaşım aracı sahiplerine yapılan aylık gelir desteğinin 1 Temmuz itibarıyla yüzde 50 artırıldığını ifade etti. NTV'nin aktardığı habere göre, otobüs sahipleri bu desteği de yeterli bulmadı.

"Biz kamu bütçesi kullanmıyoruz"

Devletten destek beklediklerini belirten Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Başkanı Ercan Soydaş, şunları kaydetti:

"Biz kamu bütçesi kullanmıyoruz. Sadece yolculuk gelirleriyle bu işi sürdürmeye çalışıyoruz. Bir otobüsün maliyeti hesaplanabilir, yarısını devlet karşılar yarısını esnaflarımız fedakarlık yapmış olur. Sadece İstanbul'da 2022 yılında ücretsiz binişlerin maliyeti 1 milyar liranın üzerinde. Biz zor durumda olan esnaflarımızın hakları bir şekilde karşılansın istiyoruz."

Yeni formül sunuldu

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği, ortaya yeni bir formül de sundu. Birliğin toplu taşımayı, 65 ila 75 yaşındakilerin indirimli, 75 yaşından büyük yurttaşların ise ücretsiz kullanması yönünde tavsiyede bulunduğu belirtildi.

Birlik yöneticilerinin bakanlık ve belediye yetkileriyle yapılacak görüşmelerden çıkacak sonuç kararda etkili olacak.