65 yaş ve üzerine yasaklar genişliyor

65 yaş ve üzerine yasaklar genişliyor
İlk vakanın tespit edilmesinden bu yana alınan kararlardan yalnızca 65 yaş ve üzerine uygulanan kısıtlamalar kaldırılmadı. Ülke genelinde artan korona vakalarıyla beraber 65 yaş ve üzerine yeni tedbirler getiriliyor. Düzce, Yalova,...

İlk vakanın tespit edilmesinden bu yana alınan kararlardan yalnızca 65 yaş ve üzerine uygulanan kısıtlamalar kaldırılmadı. Ülke genelinde artan korona vakalarıyla beraber 65 yaş ve üzerine yeni tedbirler getiriliyor. Düzce, Yalova, Malatya, Siirt, Sivas, Gaziantep, Van ve Kayseri’nin ardından Bartın’da da 65 yaş üstü için yeni karar alındı. Belirli saatler arasında sokağa çıkmaları kısıtlandı.

DÜĞÜN, NİŞAN YASAK

Van ve Kayseri’de 65 yaş ve üzerinin düğün, nişan, sünnet ve mevlit gibi toplu etkinliklere katılmaları yasaklandı. Bartın İl Hıfzıssıhha Kurulu kararınca ise aktif vakaların yaş dağılımının değerlendirilmesi sonucu 65 yaş ve üstü kişilerin gelin ve damadın annesi, babası, anneannesi, babaannesi ve dedesi olanlar dışında nikah, düğün, kına, kız isteme gibi etkinliklere katılmaları yasaklandı.