6’lı masa olmasaydı, seçim yasası gündeme gelmezdi

6’lı masa olmasaydı, seçim yasası gündeme gelmezdi
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Adana’da esnaf ziyaretinde bulunmasının ardından, akşam saatlerinde bir yerel televizyon kanalına konuk oldu. 6 siyasi parti genel başkanının ikinci kez bir araya geldiği liderler...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Adana’da esnaf ziyaretinde bulunmasının ardından, akşam saatlerinde bir yerel televizyon kanalına konuk oldu. 6 siyasi parti genel başkanının ikinci kez bir araya geldiği liderler buluşması ile ilgili açıklamalarda bulunan Davutoğlu, “Eğer böyle bir altılı masa oluşmamış olsaydı, muhtemelen bu seçim yasası gündeme gelmeyebilirdi” dedi.

BARAJIN YÜZDE 0 OLMASI LAZIM
Seçim kanununa ilişkin Davutoğlu, “Barajın yüzde 7 değil yüzde 0 olması lazım. Barajın yüzde 10 olması çok yüksek bir orandı. Herhangi bir barajın olması sebebi temsilde adalet ve siyasi istikrarı sağlamak. Halbuki şimdiki cumhurbaşkanı hükümet sisteminde siyasi istikrar milletvekili tarafından belirlenmiyor. Cumhurbaşkanı seçimiyle ortaya çıkıyor. Dolayısıyla barajın herhangi bir şekilde olmasının bir mantığı yok” ifadelerini kullandı.