72 yaşındaki depremzede kadın, geçimini plastik şişe toplayarak sağlıyor

72 yaşındaki depremzede kadın, geçimini plastik şişe toplayarak sağlıyor
Hatay'da 72 yaşındaki depremzede kadın, plastik şişe toplayarak geçimini sağlamaya çalıştığını ancak günde sadece 20-30 TL kazanabildiğini ifade etti.6 Şubat depremlerinin vurduğu Hatay'da 72 yaşındaki yaşlı bir kadın,...
Hatay'da 72 yaşındaki depremzede kadın, plastik şişe toplayarak geçimini sağlamaya çalıştığını ancak günde sadece 20-30 TL kazanabildiğini ifade etti.

6 Şubat depremlerinin vurduğu Hatay'da 72 yaşındaki yaşlı bir kadın, geçimini plastik şişe toplayarak sağlıyor.

Yaşlı kadın, kendisine mikrofon uzatan TELE 1'den Ceren Ural'a açıklamalarda bulundu.

Plastik şişe toplayarak günde sadece 20-30 TL kazanabildiğini söyleyen yaşlı kadının açıklaması şu şekilde:

“Ev gitti, çocuklar gitti. Büyük oğlanın eli kesildi, kız arkadaşı sakat kaldı. Ne yapacağız canım kızım, şimdi bunları satıp ekmek alacağız. 21 yakınımı kaybettim. Çalışıp ekmek, domates alıyorum. 72 yaşındayım. Eşim 84 yaşında hasta, ‘Gitme’ diyor. Ben ‘Bunları satıp bir şey alacağım’ diyorum, bolluğa alışmıştık. Evi ben geçindiriyorum.

Hastane hastane gezdiriyorum eşimi. Hafif şişeler taşıyorum. Bunları satacağım 20-30 lira. Kilosu 4 lira. 10 kilosu 40 lira eder. 40 liraya bir kilo tavuk bile gelmiyor. Yardım gelmiyor. Herkese 2-3 bin lira verdiler, bana ‘Kocanın maaşı var’ deyip vermediler. Kocamdan bir kuruş almıyorum. Konteynerde kalıyoruz. Yaşam çok zor. Komşularımın evleri var. Şikayet ettiler, her şeyi alıyorlar. Ben idare ediyorum. Biz iki kişi ne yapacağız? İki aydır çalışıyorum. Bir adam var şişe veriyor. Allah var, inşallah her şey iyi olur. ”