AB de İran’a yaptırım paketi hazırlıyor

AB de İran’a yaptırım paketi hazırlıyor
ABD’den sonra Avrupa Birliği de protestolara sert müdahalede bulunan ve özgürlükleri kısıtlayan İran’a karşı yaptırım paketi hazırlıyor.Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, AB’nin, İranlı yetkililere, varlık...

ABD’den sonra Avrupa Birliği de protestolara sert müdahalede bulunan ve özgürlükleri kısıtlayan İran’a karşı yaptırım paketi hazırlıyor.

Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, AB’nin, İranlı yetkililere, varlık dondurma ve seyahat yasaklarını kapsayan yaptırımlar uygulanmasını ele aldığını söyledi.

Colonna, parlamentoda yaptığı açıklamada, “Fransa’nın AB’deki bu adımı, eylemlerinden sorumlu tutarak protestocuların üzerine gidenleri hedef almayı amaçlıyor” dedi ve AB’nin varlık dondurma ve seyahat yasakları getirme üzerinde durduğunu kaydetti.

Colonna, yeni yaptırım önlemlerinin, baskıcı rejimlerin, çocuklarını Batılı ülkelere gönderen ileri gelenlerini hedef alabileceğini kaydetti. Diplomatlar, yeni yaptırımların 17 Ekim’deki AB dışişleri bakanları toplantısında onaylanmasının beklendiğini söyledi.