AB Komisyonu çalışanlarına TikTok’u yasakladı

AB Komisyonu çalışanlarına TikTok’u yasakladı
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu kurumsal cep telefonlarında güvenlik gerekçesiyle TikTok uygulamasını yasaklama kararı aldı.AB Komisyonu’nun iç pazardan sorumlu üyesi Thierry Breton, çalışanların kurumsal cep telefonlarından kısa...

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu kurumsal cep telefonlarında güvenlik gerekçesiyle TikTok uygulamasını yasaklama kararı aldı.

AB Komisyonu’nun iç pazardan sorumlu üyesi Thierry Breton, çalışanların kurumsal cep telefonlarından kısa video uygulaması TikTok’u silmesi gerektiğini açıkladı. Breton, AB Komisyonu’na bildirilen özel cep telefonlarından da uygulanmanın silinmesinin zorunlu olduğunu sözlerine ekledi.

AB’nin siber güvenlik konusunda dikkatli olduğunu ve alınan bu önlemin AB Komisyonu’nu siber saldırılardan korumayı hedeflediğini ifade eden Breton, TikTok uygulaması nedeniyle bir sorun yaşanıp yaşanmadığı konusunda ise bilgi vermedi.

Çin merkezli ByteDance şirketine ait popüler kısa video uygulaması TikTok veri güvenliğine ilişkin kaygılar nedeniyle dünya genelinde eleştirilere maruz kalıyor. ABD›li kamu kuruluşları da kurumsal telefonlarda TikTok uygulamasını yasaklamıştı.

TikTok ise AB Komisyonu’nun kararı nedeniyle hayal kırıklığına uğradığını gösteren bir açıklama yaptı. Kararı, “Yanlış anlaşmaya dayanan ve yanlış” olarak değerlendiren TikTok, “AB’de her ay TikTok’u kullanan 125 milyon kişinin verilerini nasıl koruduğumuzu anlatmak ve yanlışı düzeltmek için AB Komisyonu ile temasa geçtik” dedi.