AB ve ABD’den, Rusya’ya tahıl koridoru tepkisi

AB ve ABD’den, Rusya’ya tahıl koridoru tepkisi
Rusya’nın, tahıl anlaşmasını askıya alma kararı, ABD ve AB’nin tepkisine neden oldu. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya'nın bu adımının korkunç bir krizi körükleyeceğini savunarak, Rusya'ya bu karardan vazgeçip...

Rusya’nın, tahıl anlaşmasını askıya alma kararı, ABD ve AB’nin tepkisine neden oldu. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya'nın bu adımının korkunç bir krizi körükleyeceğini savunarak, Rusya'ya bu karardan vazgeçip anlaşmaya bağlı kalma çağrısında bulundu. Blinken, şunları vurguladı: “Karadeniz Tahıl Girişimi şimdiden 9 milyon metrik tondan fazla gıdayı taşıdı. Düşük ve orta gelirli ülkeler için kritik öneme sahip olan fiyatları düşürdü. Başarılı oldu ve devam etmeli. Rusya'nın bu kritik tahıl ihracatını bozmaya yönelik herhangi bir hareketi, esasen dünyanın dört bir yanındaki insanların ve ailelerin yiyecek için daha fazla ödeme yapması veya aç kalmasıyla sonuçlanır.”

KARARINIZDAN DÖNÜN
Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Rusya'nın kararı, Ukrayna'ya karşı savaşının neden olduğu küresel gıda kriziyle mücadele etmek için çok ihtiyaç duyulan tahıl ve gübrelerin ana ihracat rotasını riske atıyor. AB, Rusya'yı kararından dönmeye çağırıyor” dedi.