ABA ALTINDAN SOPA

ABA ALTINDAN SOPA
Radyo ve Televizyon Üst Kurumu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, kurumun CHP’li üyesi İlhan Taşçı’ya, “Kararlarımızla ilgili bazı medya kuruluşlarına konuşma alışkanlığınızdan kurtulun” dedi. RTÜK Başkanı Ebubekir...

Radyo ve Televizyon Üst Kurumu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, kurumun CHP’li üyesi İlhan Taşçı’ya, “Kararlarımızla ilgili bazı medya kuruluşlarına konuşma alışkanlığınızdan kurtulun” dedi. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, kurumun CHP’li üyesi İlhan Taşçı’yı BirGün’e verdiği söyleşi nedeniyle eleştirdi. İlhan Taşçı verdiği röportajda, “Ebubekir Şahin’in pusulası Saray’dır. Kendi deyimiyle Saray’dan gelecek her talimatı emir telakki eder” demişti.
RTÜK’ün özgür irade ile karar aldığını söyleyen Şahin, “Kimi medya kuruluşlarının hamiliğine soyunurken, kimilerineyse düşmanca tavır takınmanız tarafsızlık ilkemizi zedelemektedir. İvedi olarak kurum menfaatleri açısından bundan vazgeçmenizde fayda var. Anlaşılan Sayın İlhan Taşçı tüm zamanını ‘yandaş/iktidara yakın’ diye yaftaladığı kuruluşları takibe ayırıyor ama biz RTÜK olarak hiçbir kuruluşu özel olarak takip etmiyoruz” diye yazdı.
RTÜK Üyesi İlhan Taşçı’dan cevap gecikmedi. Taşçı, “Benim pusulam hakikat, adalet ve hukukun üstünlüğüdür. Önceliğim, RTÜK’ün tarafsız bir kurul olarak, Saraya yakınlığına ya da uzaklığına bakmaksızın yayıncılar hakkında adil kararlar alabilmesidir. Kurulun varlık nedeni tam da budur. Bu konudaki en büyük görev size düşmektedir. RTÜK Başkanı olarak bunu sağlamanız halinde kurumun saygınlığına ilişkin tartışmalar da son bulacaktır” dedi.
Eski RTÜK üyesi Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici’nin RTÜK üyeliği, Ebubekir Şahin’in İlhan Taşçı’ya yönelik eleştirilerine benzer ifadelerle düşürülmüştü. Karara gerekçe olarak, Bildirici’nin “ortaya koyduğu eylem ve söylemler” gösterildi. Kararda şu ifadeler kullanılmıştı:
“Toplantılar ve alınan kararların gizliliğini ifşa ettiği, siyasi tarafsızlığını yitirdiği ve medya organlarına karşı yanlı tavır içinde olduğu gerekçesiyle Bildirici’nin üyeliğinin düşmüş sayıldığına oy çokluğu ile karar verdi.”