ABD, Büyükelçisini, "kamuflaj" için AKP'lilerle de görüştürmüş!..

ABD, Büyükelçisini, "kamuflaj" için AKP'lilerle de görüştürmüş!..
AKP'nin yayın organı olarak görülen Sabah gazetesinin yazarı ve Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu, bugünkü yazısında ABD Büyükelçisi Jeff Flake'in siyasi partilerle yaptığı görüşmeleri değerlendirdi. Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu...

AKP'nin yayın organı olarak görülen Sabah gazetesinin yazarı ve Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu, bugünkü yazısında ABD Büyükelçisi Jeff Flake'in siyasi partilerle yaptığı görüşmeleri değerlendirdi. Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen ABD'li büyükelçiye sert tepki gösterirken, Flake'in son 3 hafta içinde 3 AKP'li ile de görüştüğü ortaya çıktı. Okan Müderrisoğlu, bu görüşmelerin kamuflaj amaçlı yapıldığını savundu. Müderrisoğlu'na göre, Büyükelçi, AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile ABD'nin, CHP, İYİ Parti ve HDP'ye olan ilgisini kamufle etmek için görüştürüldü.

Müderrisoğlu'nun yazısındaki o bölüm şöyle:

AMERİKALI BÜYÜKELÇİ'NİN KAMUFLAJI


ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, bu sıralar hayli hareketli. Üstelik bu hareketi, seçime 6 hafta kala siyasi sahnede sergiliyor. Esasen bir büyükelçinin görev yaptığı ülkede seçim tarihi ilân edildikten sonra açıkça ortalıkta gezinmemesi gerekiyor. Ama Amerikalılar, "Türkiye, Türklere bırakılmayacak kadar mühim ülkedir" diye düşünmekten vazgeçmedikleri için pervasız olabiliyorlar. ABD Büyükelçisi'nin siyasi parti genel merkezlerindeki trafiğinin CHP ayağı, haliyle tepki çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bunu en net biçimde dile getirdi. Amerikan diplomasisi, sadece CHP, İYİ Parti, HDP'ye olan ilgisini kamufle etmek için büyükelçinin yolunun AK Parti'den de geçmesini sağladı! Ama bu taktik hamle bile 6'lı Masa + HDP'nin hamisi olma rolünü gizlemeye yetmedi!