ABD: Çekilme değil yeniden konumlanma

ABD: Çekilme değil yeniden konumlanma
Rusya’nın Kiev yakınlarında askeri faaliyetlerini azaltacağını açıklamasına Ukrayna ve ABD ihtiyatlı yaklaştı. Bunun bir geri çekilme değil, “yeniden konumlanma” olabileceği vurgulandı.DW Türkçe’nin haberine göre Rusya’nın,...

Rusya’nın Kiev yakınlarında askeri faaliyetlerini azaltacağını açıklamasına Ukrayna ve ABD ihtiyatlı yaklaştı. Bunun bir geri çekilme değil, “yeniden konumlanma” olabileceği vurgulandı.

DW Türkçe’nin haberine göre Rusya’nın, Ukrayna’nın başkenti Kiev ve Çernigiv kenti yakınlarındaki Rus askeri faaliyetlerinin “radikal düzeyde” azaltılacağına ilişkin kararına, ABD ihtiyatlı yaklaştı. ABD Savunma Bakanlığı ise, Rusya’nın bu beyanını “taktiksel bir manevra” olarak değerlendirdi ve ülkenin diğer kesimlerinde yapılabilecek yeni askeri operasyonlara karşı uyardı.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, şimdiye kadar Ukrayna’nın başkenti Kiev’den uzaklaşan Rus askerlerinin sayısının oldukça düşük olduğunu, bunun “geri çekilme” olduğuna inanmaya istekli olmadıklarını belirtti. Askerlerin Ukrayna’nın başka bölgelerinde yeniden konumlanmak için geri çekilebilmesinin mümkün olduğunu belirten Kirby, “Bunun geri çekilme değil, yeniden konumlanma olduğunu düşünüyoruz, Ukrayna’nın diğer bölgelerinde gerçekleşebilecek saldırıları beklemeye hazırlıklı olmalıyız” dedi.