ABD heyetiyle “Olumlu ve yapıcı” görüşme

ABD heyetiyle “Olumlu ve yapıcı” görüşme
Türkiye-ABD Üst Düzey Savunma Grubu toplantısı ABD Savunma Bakanlığı heyetinin katılımıyla dün Ankara’da yapıldı. Toplantıya ilişkin yapılan açıklamada, “Olumlu ve yapıcı geçen toplantıda, bölgesel ve küresel savunma...

Türkiye-ABD Üst Düzey Savunma Grubu toplantısı ABD Savunma Bakanlığı heyetinin katılımıyla dün Ankara’da yapıldı. Toplantıya ilişkin yapılan açıklamada, “Olumlu ve yapıcı geçen toplantıda, bölgesel ve küresel savunma ve güvenlik konularının yanı sıra, ikili savunma, askeri eğitim ve savunma sanayi işbirliği ele alınmıştır. Müteakip toplantının gelecek yıl ABD’de düzenlenmesi öngörülmektedir” denildi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar başkanlığında, TSK komuta kademesi ve Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu’nun katılımıyla da bir videokonferans toplantısı düzenlendi. Akar, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı’ndan katıldığı toplantıda savunma ve güvenlik konularına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Tahıl koridorunun faaliyetine devam etmesini barışa giden yolun açılması bakımından önemli olarak nitelendiren Akar, şunları vurguladı:
“Şimdi 19 Kasım’da süresi dolacak olan tahıl girişiminin uzatılması konusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın belirlediği çerçevede gayretlerimizi yoğunlaştırdık, bunun uzatılmasına yönelik çalışmalarımız sürüyor. Tahıl inisiyatifi sadece tahıl sevkiyatı değil tarafların görüşmeler yoluyla bazı sorunları çözebileceğine de güzel bir örnek teşkil etmekte. Bu modelin kullanılmasıyla önümüzdeki günlerde ateşkesin ve barışa giden yolun açılması ve barışçıl yol ve yöntemlerle Karadeniz üzerinden komşumuz olan iki ülke arasındaki bu çatışmanın sona ermesi bizim en samimi dileğimiz.”