ABD ile Doğu Akdeniz zirvesi

ABD ile Doğu Akdeniz zirvesi
ABD ile Kıbrıs Rum Kesimi, Yunanistan ve İsrail Dışişleri Bakanları, sanal bir toplantıda bir araya geldi. Toplantıda Doğu Akdeniz’de barış, istikrar ve refahın teşvik edilmesine yönelik ortak taahhütler yinelendi.ABD Dışişleri...

ABD ile Kıbrıs Rum Kesimi, Yunanistan ve İsrail Dışişleri Bakanları, sanal bir toplantıda bir araya geldi. Toplantıda Doğu Akdeniz’de barış, istikrar ve refahın teşvik edilmesine yönelik ortak taahhütler yinelendi.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Dışişleri Bakanları, 3+1 formatına olan bağlılıklarını yineledi ve bölgedeki dirençliliğe, enerji güvenliğine ve birbirine bağlılığa katkıda bulunmak amacıyla enerji, ekonomi, iklim değişikliğiyle mücadele, acil durum hazırlığı ve terörle mücadelede işbirliğini yoğunlaştırmaya karar verdi” denildi.

Dışişleri bakanları, önümüzdeki yıl için somut olarak atılacak adımları belirlemek ve 2022 yılı sonundan önce yapılacak bir sonraki toplantının zeminini hazırlamak amacıyla bir yol haritası oluşturmaya karar verdi.