ABD, Suriye'deki personelini Erbil'e çekti

ABD, Suriye'deki personelini Erbil'e çekti
ABD, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik başlatacağı kara harekatını sebep göstererek tüm sivil personellerini Erbil'e tahliye etti. ABD'den konu ile ilgili yalanlama gelmedi. CENTCOM, "Suriye'deki personel hareketlerimiz...

ABD, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik başlatacağı kara harekatını sebep göstererek tüm sivil personellerini Erbil'e tahliye etti. ABD'den konu ile ilgili yalanlama gelmedi. CENTCOM, "Suriye'deki personel hareketlerimiz hakkında konuşamayız" ifadelerini kullandı. Al-Monitor Haber Ajansı'nın aktardığına göre, tahliye edilen kişilere gerekçe olarak ise Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeydoğusuna bir kara saldırısı hazırlığında olduğunu gösterdi.

ABD'DEN YANIT GELDİ
ABD'nin, Suriye'nin kuzey ve doğusundaki diplomat dahil olmak üzere sivil personelini Erbil'e çektiği iddiaları ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yalanlanmadı. Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), bu iddiaların doğru olup olmadığı sorusuna, "Suriye'deki personel hareketlerimiz hakkında konuşamayız, bunu yapmak güçlerimizi tehlikeye atar" ifadelerini kullanarak yanıt verdi.