ABD tiktok’u yasaklıyor

ABD tiktok’u yasaklıyor
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, TikTok ve Çin menşeli sosyal medya uygulamalarını yasaklamaya hazırlandıklarını söylediFox News’e konuşan Dışişleri Bakanı Pompeo, yasak hazırlığı için “Başkan Trump’ın önüne...

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, TikTok ve Çin menşeli sosyal medya uygulamalarını yasaklamaya hazırlandıklarını söyledi
Fox News’e konuşan Dışişleri Bakanı Pompeo, yasak hazırlığı için “Başkan Trump’ın önüne geçmek istemem ama bu ilgilendiğimiz bir konu” ifadesini kullandı.
Pompeo, söz konusu uygulamaları kullanan insanlara da “İnsanlar bu uygulamaları ancak özel bilgilerinin Çin Komünist Partisi’nin elinde olmasını istiyorlarsa yüklemeliler” çağrısı yaptı.
ABD’li vekiller uzun süredir TikTok uygulamasıyla ilgili ulusal güvenlik çekincelerini dile getiriyor ve bu firmaların «Çin Komünist Partisi tarafından kontrol edilen istihbarat faaliyetlerini destekleme ve işbirliği yapmalarını” gerektiren Çin yasaları konusunda endişeli olduklarını belirtiyor.
TikTok ise kişisel verilerin Çin hükümetine gittiğine dair iddiaları yalanlayarak ABD’den gelen verilerin ABD’de, yedeğinin de Singapur’da depolandığını açıkladı.