ABD Tümeni, Ukrayna sınırında

ABD Tümeni, Ukrayna sınırında
ABD ordusunun Screaming Eagles (Çığlık atan Kartallar) adıyla bilinen 101. Hava İndirme Tümeni, Rusya ile ABD arasında artan gerilimin ortasında, neredeyse 80 yıl sonra ilk kez Avrupa'ya gönderildi. Tümenin, Romanya'nın Ukrayna...

ABD ordusunun Screaming Eagles (Çığlık atan Kartallar) adıyla bilinen 101. Hava İndirme Tümeni, Rusya ile ABD arasında artan gerilimin ortasında, neredeyse 80 yıl sonra ilk kez Avrupa'ya gönderildi. Tümenin, Romanya'nın Ukrayna sınırında konuşlandırıldığı bildirildi. CBS News, hafif piyade tümeninin, herhangi bir savaş alanına saatler içinde varmak ve savaşa girmeye hazır olmak üzere eğitildiğini bildirdi. Özellikle hava saldırı görevleri için eğitilmiş modüler bir piyade tümeni olan 101. Hava İndirme Tümeni ününü, II. Dünya Savaşı sırasında katıldığı Bulge Muharebesi ve Normandiya Çıkarması'ndan alıyor.

Lübnan merkezli El Mayadin haber portalında, Ahmad Haj Ali imzasıyla yayımlanan bir analizde, 101. Hava İndirme Tümeni'nin Ukrayna sınırına birkaç mil uzakta konuşlanması, "Küresel bir çatışmayı tetikleyebilir" ifadelerine yer verildi.

Tümen komutanı, Beyaz Saray'ın Amerikan askerlerinin ülkedeki savaşa dahil olmayacağına dair güvencelerine rağmen gerekirse Ukrayna topraklarına girmeye hazır olduğunu açıkladı.