ABD, 'Yeşil Bölge'de Patriotları test etti

ABD, 'Yeşil Bölge'de Patriotları test etti
Bağdat'da ABD Büyükelçiliği'nin bulunduğu Yeşil Bölge'de, dün gece çok sayıda patlama meydana geldi. İlk önce muhalif grupların ABD Elçiliği'ne saldırdığı; ardından da bölgeye yeni yerleştirilen Patriot hava savunma sisteminin...

Bağdat'da ABD Büyükelçiliği'nin bulunduğu Yeşil Bölge'de, dün gece çok sayıda patlama meydana geldi. İlk önce muhalif grupların ABD Elçiliği'ne saldırdığı; ardından da bölgeye yeni yerleştirilen Patriot hava savunma sisteminin test edildiği açıklandı.

4 Temmuz gecesi, Bağdat Yeşil Bölge'de ABD elçilik binasında çeşitli patlamaların duyulduğunu bildirdi. Irak'da bazı haber kaynakları, Bağdat'ın kuzeyindeki Ali El-Salih Bölgesi'nden Yeşil Bölge'ye bir Katyuşa füzesi fırlatıldığını; Amerikan Büyükelçiliği'nde konuşlanan Patriotların devreye girdiğini söyledi. Yerel kaynaklar, Katyuşa parçalarının Yeşil Bölge yakınındaki bir evin yanına düştüğünü ve yaralananların olduğunu belirttiler. ABD ise Katyuşa roketinin Amerikan Büyükelçiliği'ne ulaşmadan imha edildiğini açıkladı. Bu bilgiyi Irak emniyet güçleri de doğruladı.
Irak kaynakları daha sona yaptıkları açıklamad El Khadra Bölgesi'ndeki ABD Büyükelçiliği civarında yoğunlaşan ve paniğe neden olan patlama seslerinin asıl nedeninin Katyuşa saldırısı değil Amerika'nın yeni kurduğu Patriot sisteminin test çalışmaları olduğunu belirttiler. ABD elçiliğine muhalif gruplar tarafından olası saldırıya karşı kurulan sistemin manevra kabiliyetinin test edilmesi için önce ses bombalarının ateşlendiği ve patlatmaya ek olarak bölgeye Apache helikopterleri ve dronlarının gönderildiği; böylece Patriotların hassasiyetlerinin ölçüldüğü belirtildi.