ABD’de af borsası

ABD’de af borsası
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump 20 Ocak’ta görevinden ayrılmaya hazırlanırken, Trump’ın seçim yenilgisine yaptıkları itirazlardan sonuç alamayan danışmanları, New York’ta lobicilik faaliyetlerine başladı....

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump 20 Ocak’ta görevinden ayrılmaya hazırlanırken, Trump’ın seçim yenilgisine yaptıkları itirazlardan sonuç alamayan danışmanları, New York’ta lobicilik faaliyetlerine başladı. İçlerinde avukatlar ve danışmanların bulunduğu bir grup, para karşılığında Trump’a affedilecekler listesi hazırlıyor.
Donald Trump, Beyaz Saray’daki görevinden ayrılmaya gün sayarken, New York’taki lobicilik faaliyetleri hız kazanmaya başladı. New York Times, üç düzineden fazla lobici ve avukatla yaptığı görüşmeleri kaynak göstererek yaptığı haberde, Trump’ın başkanlığının son günlerinde af için başlayan lobicilik faaliyetlerinin hızlandığını aktardı. Beyaz Saray yönetimi, çıkan haberlere yönelik herhangi bir yorum yapmadı.
Haberde eski federal savcılardan Brett Tolman’ın, lobicilik faaliyetleri yapan en önemli isimlerden biri olduğu ve bu yolla milyonlarca dolar gelir elde ettiği aktarıldı.