ABD’de kaosa hazırlık

ABD’de kaosa hazırlık
ABD’de Trump’ın, kaybederse koltuğu bırakma garantisi vermediği tuhaf seçim yapıldı. Sonuçlarının yaratacağı muhtemel kaos için sokaklarda ve hatta Beyaz Saray’da hazırlık yapıldı, ulusal muhafızlar devriye gezdi.Demir...

ABD’de Trump’ın, kaybederse koltuğu bırakma garantisi vermediği tuhaf seçim yapıldı. Sonuçlarının yaratacağı muhtemel kaos için sokaklarda ve hatta Beyaz Saray’da hazırlık yapıldı, ulusal muhafızlar devriye gezdi.

Demir parmaklıkların önüne beton bloklar

ABD’lilerin sandık başına gittiği, Dünya’nın dikkatle takip ettiği yeni kıtanın en kritik seçimlerinden birisi yapıldı. Sokaklarda kaos için hazırlık yapıldı. Mağazalar camlarını tahtalarla yağmaya karşı sağlama aldı. Beyaz Saray’ın bahçesinin önündeki demir parmaklıkların önüne beton bloklar yerleştirildi. Bu seçim katılımın yüzde yetmişleri bulması nedeniyle de tarihe geçti. 1908’den bu yana katılımın en yüksek olduğu seçimde Biden mı Trump mı sorusuna yanıt arandı. Korona nedeniyle yaklaşık 100 milyon kişi mektupla oy kullandı. Bazı eyaletlerde valilerin kararı ile mektupla oy verme süresi uzatıldığından, sonuçların açıklanmasının hafta sonunu bulabileceğine ilişkin tahminler de yapılıyor.