ABD’deki Halkbank savcısı ile Adalet Bakanlığı birbirine girdi

ABD’deki Halkbank savcısı ile Adalet Bakanlığı birbirine girdi
ABD Adalet Bakanlığı, daha önce Başkan Donald Trump’a yakın isimleri soruşturan New York Güney Bölge Başsavcısı Geoffrey Berman’ın yerine başka bir ismin getirileceğini açıkladı. Berman ise bu açıklamadan sonra istifa...

ABD Adalet Bakanlığı, daha önce Başkan Donald Trump’a yakın isimleri soruşturan New York Güney Bölge Başsavcısı Geoffrey Berman’ın yerine başka bir ismin getirileceğini açıkladı. Berman ise bu açıklamadan sonra istifa etmeyeceğini duyurdu. Trump’ın Halkbank davasına bakan Savcı Berman’ın değişmesi için Erdoğan’a güvence verdiği öne sürülmüştü.
Bakan William Barr imzasıyla yapılan açıklamada, “Başkan Trump’ın NY Güney Bölge Başsavcılığına Jay Clayton’ı aday göstereceğini açıklamaktan memnuniyet duyuyorum. Başkan, halen New Jersey Bölge Savcısı olan Craig Carpenito’yu vekaleten NY Güney Bölge Başsavcılığına atamıştır. 2,5 yıldır yürüttüğü görevin ardından koltuğundan ayrılan Geoffrey Berman’a da teşekkür ediyorum.” ifadeleri kullanıldı. Ancak Barr’ın açıklamasından kısa süre sonra Başsavcı Berman, başsavcılığın Twitter hesabından yazılı bir açıklama yaptı.
İstifa ettiğine ilişkin haberi bakanlığın basın açıklamasında gördüğünü belirten Berman, “İstifa etmedim ve etme niyetim de yok ancak Başkan tarafından önerilen bir aday Senato tarafından onaylanınca görevimden ayrılacağım” dedi.