ABD’nin taziyesini reddediyoruz

ABD’nin taziyesini reddediyoruz
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 6 kişinin hayatını kaybettiği İstiklal caddesindeki terör saldırısının ardından yaptığı açıklamada ABD’yi işaret etti.ABD Ankara Büyükelçiliği Sözcülüğü ise “ABD terörün her...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 6 kişinin hayatını kaybettiği İstiklal caddesindeki terör saldırısının ardından yaptığı açıklamada ABD’yi işaret etti.

ABD Ankara Büyükelçiliği Sözcülüğü ise “ABD terörün her şeklini kesin olarak kınamaktadır ve değerli NATO müttefikimiz Türkiye ile dayanışma içinde hareket etmektedir” yanıtını verdi.

Soylu, İstiklal Caddesi’nde gazetecilere yaptığı açıklamada, “Amerikan Büyükelçisi’nin taziye dilemesini kabul etmiyoruz, reddediyoruz. Kobani’yi, terör bölgelerini besleyen ve oradan Türkiye’nin huzurunu bozmaya çalışan bu anlayışa kendi Senatolarından para gönderen bir devletle bizim müttefikliğimiz elbette ki tartışılmalıdır. Bu kadar açık ve net. Yani biz kimsenin düşmanı değiliz. Kimsenin topraklarında gözümüz yok. Kimseye kalleşlik yapmıyoruz ama bu kalleşliklere elbette ki tahammül edecek gücümüzün kalmadığını ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.