Abdülkadir Selvi: Hakan Ateş'in ifadesine neden başvurulmadı

Abdülkadir Selvi: Hakan Ateş'in ifadesine neden başvurulmadı
Türkiye’nin gündemindeki yerini korumaya devam eden 'gizli fon' davasında her geçen gün yeni bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor.İktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi de bugünkü köşesinde...

Türkiye’nin gündemindeki yerini korumaya devam eden 'gizli fon' davasında her geçen gün yeni bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor.

İktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi de bugünkü köşesinde bu konuya değindi. Selvi'nin yazısından bir bölüm şöyle: 

"Kimi müşteki, kimi mağdur olarak ifade veriyor. Seçil Erzan, Denizbank’ın şube müdürü. Fon işini Denizbank Florya Şubesi’nden yürütmüş. İşlemlerin bir kısmı Denizbank şubesinde gerçekleştirilmiş. Bankanın antetli kâğıdı ve kaşesi kullanılmış. Bazı evraklarda Denizbank’ın operasyon müdürü Asiye Öztürk imza atmış. Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ve Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Aydoğdu’nun ismini güvence olarak kullanmış.

Herkes araştırılıyor, herkesin ifadesine başvuruluyor. Ama bir tek Denizbank hariç. Bir de Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu bu işten muaf.

Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu’nun ifadesine ya da en azından bilgisine neden başvurulmadı sorusu büyük bir muammayı oluşturuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu konuda ikna olmamış ki, “Bankanın en üst düzey yöneticileriyle ilgili de şu anda bütün soruşturmalar devam ediyor. Öyle zannediyorum ki kısa zamanda netice alırız” dedi.

Savcılık yazı yazmış

Bu arada İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma kapsamında, 24 Nisan 2023 tarihinde Hakan Ateş’in Başsavcılık’ta hazır bulundurulması için Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne, yine aynı tarihte Mehmet Aydoğdu’nun Başsavcılık’ta hazır bulundurulması için Eyüpsultan  İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne yazılı olarak talimat vermiş.

Mosturoğlu'ndan önemli soru

Bu noktada Av. Şekip Mosturoğlu’nun sorusu devreye giriyor. Mosturoğlu katıldığı bir yayında, “Savcı dördüncü aydan yedinci aya kadar bankacıların ifadesini alabilirdi. Neden almadı?” diye sormuştu.

Sahi bu arada bankacıların ifadesi neden alınmadı?

(YAZININ TAMAMI)