Abdulkadir Selvi: Muhalefet yerel seçimlerde bir deprem yaşayabilir

Abdulkadir Selvi: Muhalefet yerel seçimlerde bir deprem yaşayabilir
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde Areda-Survey’in 6-9 Ekim tarihleri arasında 3 bin 30 kişi üzerinde yaptığı anket sonuçlarına dayanarak yerel seçimlere ilişkin değerlendirmede bulundu. Anket sonucunun yerel...

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde Areda-Survey’in 6-9 Ekim tarihleri arasında 3 bin 30 kişi üzerinde yaptığı anket sonuçlarına dayanarak yerel seçimlere ilişkin değerlendirmede bulundu.

Anket sonucunun yerel seçimlere ilişin ipucu taşıdığını savunan Hürriyet Yazarı Selvi, anket verilerinin yerel seçimlerde siyasete yeni bir format getireceğini ileri sürdü. "Muhalefetin yerel seçimlerde bir deprem yaşayabilir" diyen Selvi, yazısında iki önemli olduğunu düşündüğü noktaya dikkat çekiyor.

"Yerel seçimlerde adaylar önemli. Başta AK Parti olmak üzere partilerin adayları açıklanmadan yapılacak olan değerlendirmeler yeterli olmaz. Bazı adaylar seçimin kazanılması açısından bazı adaylar ise seçimi kaybettirmek açısından önemli olacak.

Bu seçime özgü olarak ittifakların durumu da belirleyici olacak. İYİ Parti ve HEDEP kendi adaylarıyla mı seçime girecek yoksa İstanbul ve Ankara’da il bazlı ittifak mı yapılacak?"

Yerel seçimlerde tüm dikkatlerin İstanbul'da olacağını ifade eden Selvi, "CHP’de dahi konumu tartışmalı olan Ekrem İmamoğlu kazanacak mı kaybedecek mi? İYİ Parti ve HEDEP İstanbul’da aday çıkaracak mı? Tabii en önemli soru AK Parti’nin adayı kim olacak? Bu soruların cevabı seçimin kaderini belirleyecek. Ama bu belirsizliklere rağmen anketten çıkan İstanbul sonuçları Ekrem İmamoğlu’nun seçimleri kaybedebileceğini gösteriyor.

"...Ekrem İmamoğlu’nun oylarının gerilemesinde cumhurbaşkanı adaylığı ve CHP içindeki mücadele nedeniyle İstanbul’a eserler kazandırmaması ön planda çıkıyor" dedi.

Yazının tamamı için tıklayın